Garda de Mediu Constanța are un nou șef împuternicit în locul Steluței Popescu

0
650
Steluța Popescu - Garda de Mediu Constanța

Începând cu data de 1 iulie, șefei Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu, i-a expirat împuternicirea de comisar-șef, după 6 luni în care a ocupat acest post.

În calitate de comisar-șef, Steluța Popescu s-a remarcat printr-o activitate intensă la cârma Gărzii de Mediu. Astfel, în prinele 6 luni ale acestui an au prezentat un volum de activitate dublu față de cea din aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit unui raport, numărul de inspecții în domeniul controlului poluării, biodiversificări, biosecurității și ariilor protejate este cu aproximativ 50% mai mare faţă de anul 2020, astfel că pentru perioada 1 ianuarie- 31 mai 2020 au avut loc un număr de 259 de inspecții, iar în perioada 1 ianuarie- 31 mai a.c., 419 inspecții.

Numărul ispecțiilor privind trasferul deșeurilor în perioada 1 ianuarie- 31 mai 2020 a fost de 17, iar în perioada 1 ianuarie- 31 mai a.c., 41. Numărul amenzilor aplicate s-a ridicat la cifra 17, anul 2020 și 90 în perioada mai sus menționată a anului curent. Valoarea amenzilor în 2020 a fost de 395.500 de lei, iar în perioada 1 ianuarie- 31 mai a anului în curs, de 1.530.000 de lei.

Referitor la dispozițiile de returnare de deșuri în țările de expediție, precum și cantitatea de deșeuri, în anul 2020, Steluţa Popescu a precizat că în perioada 1 ianuarie-31 mai au fost controlate 31 de containere, iar în aceeași perioadă a anului curent au fost controlate și verificate 105 containere, 7 autotiruri și circa 2.200 de tone de deșeuri.

În continuare, funcția de conducere a instituției a fost preluată de Ileana Andrei, colega Steluței Popescu, tot comisar al Gărzii de Mediu Constanța. De precizat că, în mod normal, titular pe acest post este Marian Rîjnoveanu, care a fost delegat la București, unde ocupă un post de it-st în cadrul instituției, după ce a intrat în conflict cu legea penală.

Mai exact, Rîjnoveanu este anchetat penal în legătură cu unele manevre cu deșeuri, în Portul Constanța. Pe tot parcursul delegării sale la București, funcția de conducere a Gărzii de Mediu Constanța este asigurată de interimari, până în momentul finalizării procesului penal în cazul lui Rîjnoveanu, care presupune organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei funcții.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.