Găzduirea VPS: factori-cheie tehnici bine de ştiut

0
33
sursa foto: pixabay.com

Gazduirea VPS este tipul de gazduire utilizata in mod frecvent de antreprenorii a caror afacere a inceput sa se dezvolte. Alegerea serviciului  poate uneori sa prezinte dificultati deoarece trebuie sa luati in considerare mai multe aspecte tehnice inainte de a alege gazduirea VPS adecvata afacerii dvs.

Factori-cheie tehnici de stiut inainte de a alege gazduirea VPS

Atributele cheie ale gazduirii VPS

Sa vedem mai intai motivele care fac gazduirea VPS solutia ideala pentru companii.

Primul si cel mai important motiv  este stabilitatea care va protejeaza afacerea impotriva unui eveniment nedorit. Serverul VPS intampina rareori downtime datorita izolarii fata de alte servere VPS si a rezervarii resurselor.

Pe langa stabilitate, gazduirea VPS este recomandata si pentru securitatea ridicata. Riscurile intalnite in mod frecvent in mediul shared hosting nu exista pe un server VPS; izolarea dar si posibilitatea implementarii unui setup custom elimina multe din riscurile online.

Gazduirea VPS este preferata in mod frecvent pentru ca este scalabila. Daca afacerea dvs. se bazeaza pe un server VPS este important sa stiti ca veti putea sa va dezvoltati prin alocarea de resurse pe masura ce sunt necesare. Resursele hardware se concretizeaza in performante si pot face diferenta intre a convinge clientii sa cumpere de pe situl dvs. si a renunta; este foarte important sa puteti creste resursele serverului printr-o procedura simpla, atunci cand sunt necesare.

Nu alegeti un server VPS  doar pe baza pretului. Desi pretul are un rol hotarator in alegerea furnizorului de servicii de gazduire exista cateva elemente tehnice importante care trebuie luate in considerare pe langa buget.

Aceste atribute sunt in principal legate de calitate, disponibilitatea resurselor si flexibilitatea puse la dispozitia clientilor care au optat pentru gazduire pe un server VPS.

Procesor (CPU)

Un server VPS cu performante de top  functioneaza prin virtualizarea unui server fizic. Mai simplu, un server este impartit in mai multe felii de diferite dimensiuni folosind un software specializat; fiecare client va avea acces doar la “felia” sa fara a avea posibilitatea de utiliza resursele unui alte server VPS.

Fiecare server VPS are alocat un anumite nivel de resurse CPU, masurate in nuclee CPU. Complexitatea si tipul unui website dar si numarul de vizitatori   vor cantari mult in alegerea serviciului de gazduire potrivit.

Resursele CPU alocate serverului dvs. sunt foarte importante fiind de fapt motorul care tine in functiune websitul dvs.

Memoria alocata serverului VPS

Atunci cand decideti in privinta memoriei alocate serverului este recomandat sa tineti cont de un principiu simplu: more is better. Memoria poate fi foarte utila pentru cresterea performantelor prin stocarea de informatii in memoria serverului pentru acces foarte rapid sau pentru instalarea de software-uri aditionale destinate anumitor taskuri sau cresterii performantelor – ex. ElasticSearch, Redis, etc.

Domeniul de activitate este un factor important pentru stabilirea memoriei necesare. Pentru proiecte mai solicitante cum ar fi magazinele online va trebui sa luati in considerare un volum mai mare de memorie (16-32 GB).

Storage

Cantitatea de date stocate pe server si tipul de site web sunt factori determinanti pentru spatiul de stocare. Un site mic poate sa se incadreze in 5-10 GB in timp ce alte proiecte pot utiliza pentru stocare sute de GB. Este insa foarte important sa alegeti un storage SSD deoarece performantele acestuia fata de discurile mecanice clasice vor fi de cel putin 3 ori mai bune.

Factori cheie care influenteaza performantele site-ului web

De multe se abordeaza performantele site-ului web  fara a cunoaste parametrii care au un rol important. Urmatorii factori cheie determina performanta generala a site-ului web:

  • Platforma de gazduire – perfomante si  stabilitate
  • Calitatea serviciului de asistenta a providerului de gazduire
  • Sistemele de monitorizare a site-ului web
  • Optimizarea websitului prin procese riguroase

Aceste atribute ale serviciului de gazduire sunt extrem de importante pentru performantele a site-ului web si disponibilitatea afacerii dvs.

Scalabilitatea resurselor

Dezvoltare este fireasca si orice website va trebui sa sa dezvolte alaturi de afacerea pe care o sustine. Disponibilitatea site-ului web si viteza de incarcare a paginilor sunt cerinte vitale ale oricarei companii care isi propune sa pastreze clientii existenti, atragand in acelasi timp noi vizitatori sau potentiali clienti.

Prin urmare, popularitatea unui site web depinde de disponibilitatea si scalabilitatea resurselor. Site-ul dvs. web va avea de suferit in ceea ce priveste disponibilitatea online sau viteza de incarcare a paginilor, daca resursele disponibile nu reusesc sa faca fata cresterii traficului.

Pentru a va asigura ca afacerea dvs. este intotdeauna disponibila, indiferent de varfurile de trafic, trebuie sa confirmati redundanta resurselor hardware, precum si scalabilitatea cerintelor de baza, inclusiv latimea de banda, memoria si spatiul pe disc.

Gazduire VPS: administrata sau neadministrata?

Gazduirea VPS fara administrare necesita expertiza tehnica pentru a efectua operatiuni zilnice de intretinere a serverului si sarcini multiple pentru a va asigura ca toti factorii cheie care influenteaza performanta sunt urmariti in mod corespunzator. Aceasta varianta poate duce la distrageri continue de la afacerea dvs.

Daca sunteti pregatit sa alocati un buget suplimentar atunci optiunea de gazduire VPS cu administrare inclusa va fi solutia ideala. Fiecare aspect unic al securitatii si performantei gazduirii dvs. VPS va fi in grija gazdei web ceea ce va va face viata mai usoara.

Este important sa sa gasiti un echilibru optim intre pretul si calitatea gazduirii. Nu va multumiti niciodata cu cea mai ieftina optiune prin compromiterea calitatii gazduirii web. Analizati in mod critic potentialul furnizor de gazduire web pe baza parametrilor de mai sus si in final alegeti serviciul care se potriveste afacerii dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.