Georgeta Tapangea continuă demersurile privind blocarea exproprierii din Tomis Nord

0
3272

Tribunalul Constanța a respins cererea Georgetei Tapangea privind suspendarea procesului în care a cerut anularea procedurilor de expropriere.

Georgeta Tapangea a cerut, în luna iulie a anului trecut, anularea unei hotărâri de consiliu local prin care s-a dispus să fie expropriată de pe terenul său, de 230 metri pătrați, unde primăria intenționează să amenajeze o grădină publică, în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei – Tic Tac.

Facem referire la Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 482/28.12.2021, prin care s-a aprobat declanșarea procedurii de expropriere, act administrativ pe care Georgeta Tapangea l-a atacat în instanță pe contencios administrativ.

La unul dintre termenele anterioare, Tapangea a solicitat suspendarea judecății, însă judecătorii nu au aprobat acest lucru, la ultimul termen de judecată.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare a judecăţii formulată de reclamantă. Stabileşte următorul termen de judecată, la data de 29.03.2023, ora 09,00 pentru care va cita părţile. Cu cale de atac odată cu fondul. Pronunţată la data de 02.02.2023”, se arată în încheierea de ședință.

Așadar, următorul termen va fi la finalul lunii martie.

Reamintim că proprietara terenului de pe strada Cișmelei a încercat, întâi, să anuleze mai multe documente ale Primăriei, inclusiv adresa prin care a fost anunțată că i-a expirat autorizația de construire, dar le-a pierdut, definitiv, asta deși spațiul său comercial cu regim de înălțime P+2E este aproape finalizat.

Însă, pentru expropriere administrația locală nu îi va plăti decât 170.730,15 lei, prețul cerut pentru teren, deoarece s-a aprobat studiul de prefezabilitate la momentul la care terenul era liber iar clădirea actuală încă nu exista. Publicitatea hotărârii, care reprezintă act administrativ normativ, a fost asigurată, dar proprietarul terenului a început să construiască pe riscul său.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.