Gheorghe Nichita a fost scos în cătușe din vila din Iași și dus la penitenciar. Fostul primar va executa 5 ani de închisoare pentru șpagă

0
228

Fostul primar din Iași, Gheorghe Nichita, a fost condamnat definitiv miercuri, 5 august, la 5 ani de închisoare pentru fapte de corupție cu executare de Curtea de Apel București, potrivit deciziei instanței.

În faza de fond a procesului, fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. Polițiștii l-au ridicat de acasă, în jurul orei 19.00, pe Gheorghe Nichita din vila sa. Fostul edil a fost încățușat și dus cu escorta Poliției, în arest. El a fost încarcerat în Penitenciarul Iași. Mai mulți polițiști au ajuns, miercuri seara, la locuința lui Nichita, imediat după ce judecătorii au dispus ca fostul primar al Iașului să stea cinci ani în închisoare.

Fostul primar a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit firmei UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China. Totalul sumelor și al beneficiilor primite drept mită de către Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei, potrivit procurorilor.

Fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, a spus, după ce a aflat că a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, că „își face bagajul” pentru a merge la penitenciar. „Sunt acasă. Aştept să fiu sunat şi îmi fac bagajul”, a spus Gheorghe Nichita, pentru Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.