Grecia deschide granițele pentru turiști din 16 aprilie. Care sunt condițiile de acces

0
461
Turism în Grecia. FOTO Matthew Waring

Grecia îşi va redeschide graniţele pentru turiști din 16 aprilie, cu unele restricții însă. Astfel, turiștii români care intenționează să-și petreacă minivacanța de 1 Mai în Grecia trebuie să facă dovada unui certificat de vaccinare anti-Covid sau să prezinte un test PCR negativ, precum și un document de localizare PLF.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Claudiu Năsui, a precizat că a avut o întâlnire cu ambasadoarea Greciei în România şi din 16 aprilie graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism.

“Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi din 16 aprilie graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu nişte condiţii, şi acelea sunt un formular pe care dânşii îl au şi acum, de localizare, şi este uşor completabil pe internet sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR. O veste bună. Practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia şi momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiştii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există şi acum pe net (formularul de localizare PLF), un test PCR negativ sau certificat de vaccinare”, a declarat Claudiu Năsui. 

Claudiu Năsui a explicat şi care sunt condiţiile pentru ca la revenirea în ţară a turiştilor români din Grecia, aceștia să nu intre în carantină.

“Dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU (lista galbenă), atunci nu e nicio problemă. Dacă totuşi este, şi cetăţeanul român este vaccinat, şi prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină, deci n-are nicio problemă, se întoarce fără carantină. Dacă nu are vaccinul, dar a fost bolnav de Covid în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a explicat ministrul.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.