Grecul care vrea să construiască pe taluzul de la Plaja Modern, dat în judecată

0
2024

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a chemat în instanță pe Christos Panopoulos și Ministerul Finanțelor Publice, pentru o revendicare imobiliară. Alături de soția sa, grecul inițiase, în luna februarie a.c., elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal, pentru a putea construi pe taluzul de la Plaja Modern.

Pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța a fost înregistrat, vineri, 25 iunie a.c, un dosar ce are ca obiect revendicare imobiliară. Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, a chemat în instanță pe Christos Panopoulos și Ministerul Finanțelor Publice.

Deocamdată, nu a fost stabilit primul termen în acest dosar.

Reamintim că, în luna februarie a.c., Primăria Constanța făcea public anunțul de intenție al lui Christos Panopoulos și al Evei Flevari pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru reglementarea și stabilirea condițiilor de construire pe taluzul de la Plaja Modern, dar și pe dealul Pălăria lui Neagoe, între strada Mihai Eminescu și plajă.

Pentru proiectul imobiliar propus de Panopoulos, pe terenul său, în suprafață de 2.425mp, administrația locală emisese, încă din iulie 2020, avizul de oportunitate. Acesta viza, însă, doar șase terenuri șase terenuri situate între Casa Căsătoriilor și Centrul Cultural Turc „Yunus Emre“.

Deși consultarea publicului privind intenția de elaborare a acestui P.U.Z. a fost finalizată pe 20 februarie a.c., până acum, Christos Panopoulos și al Evei Flevari nu au revenit cu un anunț de consultare pentru acesta.

Potrivit memoriului depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, grecul propune realizarea unui ansamblu construit destinat unei funcțiuni de locuire colectivă, cu standard ridicat, sau turism, care să exploateze perspectiva către mare și plajă. Diferența mare de nivel între strada Mihai Eminescu și limita estică a zonei care a generat PUZ dă posibilitatea, susține acesta, unui regim de înălțime relativ ridicat: P+5E.

Vom reveni!

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.