Grup de suport pentru constănțenii diagnosticați cu cancer

0
104

Asociația Pacienților cu Boli Cronice „Restart la Viață“, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, organizează Grupul de suport psihologic pentru persoanele diagnosticate cu cancer.

Întrunirile vor avea loc în prima și a treia zi de miercuri a fiecărei luni, de la ora 17.00 la 19.00, la sediul Serviciului Managament de Caz pentru Copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, situat pe strada Ciprian Porumbescu nr. 2A. Astfel, prima întâlnire a grupului de lucru va avea loc în data de 27 octombrie a.c.

Participarea la grupul de suport este gratuită, iar înscrierile se pot face pe adresa de e-mail a DGASPC Constanța, office@dgaspc-ct.ro, cu mențiunea „Pentru Grupul de suport psihologic pentru persoanele diagnosticate cu cancer“ și specificându-se, în textul e-mailul, numele, prenumele și numărul de telefon al solicitantului.

Grupul de suport este destinat atât femeilor, cât bărbaților, dar și aparținătorilor persoanelor adulte și ai copiilor cu boli oncologice.

Activitățile Grupului de suport sunt: împărtășirea experiențelor proprii între persoanele din grup; informarea participanților cu scop educativ (ex: tratamentul și efectele secundare ale chimioterapiei/radioterapiei/hormonal, efectele intervenției chirurgicale, diverse informații actualizate etc.). De asemenea, în cadrul Grupului de suport vor avea loc și întâlniri cu specialiști din domeniu: oncologi, radioterapeuți, fizioterapeuți, psihoterapeuți, specialiști din domeniul terapiilor complementare. Va fi prezentată și o serie de exerciții fizice pentru prevenirea limfedemului și menținerea sub control a greutății corporale.

Activitățile Grupului de suport vor fi moderate de către psihologi cu specializare în psihologie medicală oncologică – psiho-oncologie din cadrul Asociației Pacienților cu Boli Cronice „Restart la Viață“.  

Obiectivele Grupului de suport sunt: reducerea izolării sociale, a stării de anxietate, creșterea nivelului de informație în ceea ce privește boala oncologică, creșterea abilităților de comunicare, diminuarea stării de epuizare fizică, mintală și emoțională, formarea unor strategii de acceptare a bolii și de luptă împotriva acesteia, sporirea sentimentului de securitate prin intermediul discuțiilor cu persoane care au experiențe similare, reducerea/prevenirea stresului, a depresiei, informații legate de nutriție.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.