Guvernul din Spania a luat decizia: AstraZeneca, administrat doar persoanelor peste 60 de ani

0
64

Ministerul spaniol al Sănătăţii dar și autorităţile regionale au căzut de acord miercuri seară, 7 aprilie a.c., ca vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat de Universitatea Oxford şi compania AstraZeneca să fie administrat doar persoanelor cu vârste mai mari de 60 de ani, potrivit RTVE.

Acordul cu pricina face referire la persoanele cu vârste cuprinse între 60 şi 65 de ani, iar administrarea vaccinului AstraZeneca celor de peste 65 de ani va fi analizată joi, 8 aprilie a.c., în Comisia pentru Sănătate Publică.

„Începând de joi, vom continua administrarea acestui vaccin, însă persoanelor cu vârste de peste 60 de ani”, a confirmat, ulterior întâlnirii, ministrul Sănătăţii, Carolina Darias.

Persoanele cu vârste mai mici de 60 de ani care au primit prima doză de AstraZeneca vor aştepta decizia Comisiei. În cazul lor, există trei posibilităţi şi va fi aleasă una în acord cu dovezile ştiinţifice: să primească şi a doua doză de AstraZeneca, să primească o a doua doză dintr-un alt vaccin sau să nu mai primească nicio doză, având în vedere că gradul de imunitate obţinut după prima doză este destul de ridicat (70%).

În Spania au fost înregistrate 12 cazuri de tromboză, în urma administrării acestui vaccin, majoritatea la femei cu vârste sub 55 de ani, scrie stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.