Hoina Craiova, 3 medalii de aur în 4 zile

0
176

CS Hoina Craiova a dominat cele patru competiții de juniori ce au avut loc în județul Constanța de joi până duminică. Echipa din Oltenia a câștigat trei medalii de aur și una de bronz.

Prima competiție bifată de Hoina Craiova a fost Campionatul Național de Juniori II, care a avut loc la Cumpăna. Cu un parcurs perfect, Hoina Craiova s-a clasat pe primul loc cu 18 puncte, pe doi a venit CSM Râmnicu Sărat cu 14 puncte, în timp ce locul trei a fost acontat de Spicu Horia cu 10 puncte.

Campionatul Național de Juniori I, disputat tot la Cumpăna, a consemnat cea mai mare surpriză a ultimilor ani în sportul nostru național la nivel de copii și juniori. Înființată practic anul acesta, CSM Râmnicu Sărat și-a trecut în cont titlul național, la capătul unei demonstrații de forță. Locul secund a fost ocupat de Izvorul Chiuieşti, în timp ce locul trei a revenit celor de la Hoina Craiova.

Oina s-a mutat apoi pe plajă, mai exact pe plaja Belona din Eforie Nord, unde au avut loc Campionatele Naționale pentru Juniori I și II. Hoina Craiova a reușit să se impună în ambele competiții.

Pentru a cuceri aurul la Campionatul Național de Juniori I, Hoina Craiova a luat fața celor de la CSM Râmnicu Sărat (locul 2) și Izvorul Chiuieşti (locul 3), în timp ce pentru a pune mâna pe medaliile de campioni la Campionatul Național de Juniori II, oltenii au devansat Spicu Horia (locul II) și CSM Râmnicu Sărat (locul III).

Tot în weekend a avut loc și prima ediție a Campionatului Național de bătaie a mingii cu bastonul.

În clasamentul pe echipe (formate din trei jucători) s-a impus CSM Râmnicu Sărat (129,2 de metri), în timp ce în clasamentul individual primul loc a fost ocupat de Cristea Valentin, tot de la CSM Râmnicu Sărat (76 de metri).

Am avut un maraton de oină și vrea să felicit toate echipele participante. Oina are cu siguranță viitor și din spate vin din ce în ce mai mulți copii spre sportul nostru național. În ceea ce privește Campionatului Național de bătaie a mingii cu bastonul, după mai mulți ani de încercări a reușit să organizăm o primă competiție în care au fost testate și evaluate capacitățile sportivilor în ceea ce privește distanța la care pot trimite mingea ca urmare a lovirii acesteia cu bastonul. A fost începutul acestui tip de evaluare și premiere a performanțelor sportive, în scurt timp vor fi organizate și activități mai complexe care vor include și aruncarea cu precizie a mingii de oină”, a declarat Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.