Horia Teodorescu, absent de la conferinţa “Soluții de dezvoltare durabilă în Tulcea și Delta Dunării”, găzduită de CJ Tulcea: a trimis o consilieră să prezinte proiectele pe care le derulează instituţia

0
412

Consiliul Judeţean Tulcea a găzduit sâmbătă, 10 septembrie a.c., conferința “Soluții de dezvoltare durabilă în Tulcea și Delta Dunării“,organizată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

Evenimentul s-a înscris din seria de dezbateri Apele Unite ale României, un proiect ce are ca scop democratizarea accesului la apă pentru un număr cât mai mare de cetățeni, înțelegerea de către aceștia a valorii râului și raportarea lui la oraș și la comunitate. Proiectul își propune și sprijinirea autorităților publice în demersul de a gândi și implementa proiecte sustenabile, care să crească valoarea localității, dorite de comunitate, a căror implementare să fie acceptată și sprijinită de cetățeni.

Au fost prezenţi, printre alţii, Laszlo Borbely, consilier de stat, coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă, Alexandra Bocşe, consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Teodor Frolu, preşedintele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, coordonatorul reţelei Apele Unite ale României, Marian Tudor, director general Institutul Naţional de Cercetare –Dezvoltare Delta Dunării.

Sigur că nu puteau lipsi reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene. De altfel, primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a luat cuvântul în cadrul conferinţei pentru a prezenta câteva dintre proiectele administraţiei locale, în legătură cu subiectul manifestării. A existat şi un moment de absenţă al primarului, justificat de necesitatea de a merge până în clădirea de alături (primărie), pentru a oficia o căsătorie. Gazda evenimentului, Consiliul Judeţean Tulcea, a fost reprezentată de un consilier al preşedintelui CJ Tulcea, deşi în desfăşurătorul anunţat initial se făcea referire la preşedinrele Horia Teodorescu, care ar fi trebuit să ia cuvântul chiar înaintea primarului Ştefan Ilie. În absenţa lui Horia Teodorescu, reprezentanta CJ Tulcea a prezentat stadiul proiectelor pe care le derulează instituţia, precum şi sumele acestora – video, începând cu minutul 38.01:

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.