Horia Ţuţuianu, întâlnire de taină la Constanţa. Se conturează un tandem?

0
2889

De fiecare dată când a fost întrebat, în ultimele luni, cine este candidatul PSD pentru Consiliul Judeţean Constanţa, Felix Stroe a răspuns: Horia Ţuţuianu. Se pare însă că Stroe plănuia răzbunarea pentru faptul că Ţuţuianu a încercat să îl schimbe de la conducerea PSD şi de la RAJA.

Vineri, 14 august, Stroe a organizat o şedinţă de Birou Permanent Judeţean în care a anunţat propunerea PSD pentru candidatură. Scenariul era, conform surselor noastre, ca la şedinţă să participe şi Ţuţuianu, care să spună că are o problemă gravă de sănătate în familie şi că se retrage. Nu a participat la şedinţă şi încă se gândeşte dacă să se retragă din politică sau dacă să candideze pentru primărie sau CJC. În absenţa lui Ţuţuianu (fapt condamnat de primari, care au comentat că este lipsit de curaj), Stroe a anunţat că el este candidat. A fost votat în unanimitate. “Cum să nu votăm când preşedintele organizaţiei anunţă că îşi asumă candidatura? Horia unde era?”, a motivat un primar. Un altul a spus: “Nu a venit la şedinţă, noi ce era să facem? Cum să reacţionăm dacă ne-a lăsat baltă? El nu ştia ce se întâmplă? Trebuia să vină”.

După anunţul lui Stroe, cele mai bune reacţii au venit din partea PNL, în timp ce Stroe se fereşte, în continuare, să dea ochii cu presa. Nici o grijă! PNL organizează luni o conferinţă de presă în cadrul căreia este de aşteptat ca atacurile împotriva lui Stroe să continue. se conturează deja câştigătorul alegerilor: Mihai Lupu de la PNL.

Revenind la PSD şi candidatura lui Stroe, pentru că acesta nu ştie momentan ce decizie a luat Ţuţuianu, au apărut şi zvonurile împrăştiate de apropiaţii acestuia: “Ţuţuianu a fugit la Bucureşti să se vadă cu X sau Y, să se salveze”. În realitate, Ţuţuianu s-a întâlnit sâmbătă cu un lider PSD în judeţul Constanţa, nu la Bucureşti, iar apoi a petrecut cu familia la o cherhana din Agigea.

Câteva ore mai târziu (după petrecerea cu familia), Horia Ţuţuianu a fost surprins schimbând câteva vorbe cu Horia Constantinescu, candidatul PPU-SL la Primăria Constanţa. Reamintim, în acest context, că Horia Constantinescu a fost membru PSD şi a cerut, insistent, să fie candidatul PSD la Primăria Constanţa. El a cerut ca partidul să realizeze un sondaj, pentru a demonstra că are şanse mai bune decât actualul edil Decebal Făgădău, ceea ce nu s-a întâmplat. Prin urmare, Constantinescu a anunţat că va candida, iar ulterior şi-a găsit şi sprijin din partea PPU-SL. Vineri, acesta şi-a depus şi dosarul de candidatură.

Contactat de Focus Press, Horia Constantinescu a declarat că este firească discuţia avută, dar că momentan nu a fost luată o decizie. “Luăm în calcul o colaborare, dar nu este încă luată o decizie”, a spus Constantinescu.

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.