Hotărâre definitivă în cazul individului care și-a omorât gazda, rupându-și cuțitul prin lovituri repetate: 10 ani de închisoare plus daune

0
279
Imagine cu rol ilustrativ

Proces penal ajuns la final, în cazul unui individ din Constanța acuzat de omor. Este vorba despre un bărbat care, într-un acces de furie, a înjunghiat o persoană cu un cuțit, până când i-a rupt lama.

Tiberiu Flaviu Bildea a fost trimis în judecată pe 1 martie 2022, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. Potrivit procurorilor, în luna august 2021, în incinta unui imobil în care locuia cu chirie, bărbatul a intrat în conflict cu fiul proprietarei, fiind în stare de ebrietate. Între cei doi s-a iscat un conflict, inițial verbal, dar care a devenit violent, culminând cu înjunghierea, de mai multe ori, a părții vătămate, în față și la nivelul toracelui. În urma loviturilor primite, victima a murit.

Așa cum reiese din datele aflate la dosar, s-ar părea că agresorul și-a omorât victima cu un cuțit ce avea o lamă lungă de 11 centimetri, care s-a și rupt în timpul altercației.

Individul a fost arestat imediat, iar după finalizarea urmăririi penale, dosarul a fost trimis în instanță prin rechizitoriu, la Tribunalul Constanța.  

În urma judecării acestui caz, Tiberiu Flaviu Bildea a fost condamnat, anul trecut, pe fond, la o pedeapsă de 10 ani și două luni de detenție. Așa cum era de așteptat, sentința penală a fost atacată cu apel, în speranța că poate pedeapsa va fi redusă. Într-adevăr, în apel, judecătorii au desființat sentința Tribunalului, iar în urma rejudecării, magistrații au redus doar cuantumul daunelor materiale, de la 25.000 la 20.000 de lei, iar restul dispozițiilor au rămas neschimbate. Hotărârea este definitivă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.