Hotelul Andreei Bănică inflamează spiritele la Eforie: “Au închis unicul acces direct al locuitorilor şi turiştilor la Plaja Debarcader”

0
2991

Andreea Bănică şi soţul ei, Lucian Mitrea, începeau, în 2017, primele demersuri pentru edificarea unui imobil de locuinţe în regim hotelier şi spaţii comerciale la Eforie Nord. În numele artistei şi a soţului, SC Vip Booking SRL depunea, în urmă cu 3 ani, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, memoriul de prezentare pentru proiectul „Hotel apartament S+P+3E cu parter comercial, amenajare şi împrejmuire teren“, în vederea obţinerii acordului de mediu.Potrivit proiectului, imobilul se edifică pe terenul proprietate privată a lui Ştefan-Lucian Mitrea şi a Andreei Bănică, conform contractului de vânzare nr. 439/22.08.2016, autentificat la BIN Ioana Băsescu (fiinca lui Traian Băsescu), deţinut de societatea VIP Booking SRL, conform contractului de constituire drept de superficie nr. 277/20.06.2017, emis de BIN Ioana Băsescu. Terenul este situat în oraşul Eforie Nord, strada Tudor Vladimirescu nr. 46, şi are următoarele vecinătăţi: la nord – alee proiectată; la est – alee proiectată şi proprietăţi private, la sud – alee acces; la vest – strada Tudor Vladimirescu.

Andreea Bănică declara, la un moment dat, că îşi doreşte propriul hotel în oraşul natal, şi iată că, în 2020, construcţia este în plină derulare. La faţa locului, panoul cu elementele de identificare pentru construcţie indică faptul că beneficiara este SC ROM CONSTRUCT REAL ESTATE SRL (adică firma deţinută de soţii Mitrea şi Bănică). Situaţia care trebuia să îi aducă artistei bucurie şi câştiguri bune în viitor se loveşte acum de contestaţiile unor vecinii din zonă, care susţin că s-au constituit într-o asociaţie, şi care lansează o serie de acuzaţii în ceea ce priveşte corectitudinea obţinerii autorizaţiei de construire.

“Stâlpi înalţi şi plăci de beton au apărut direct pe accesul către faleza oraşului Eforie Nord, acesta fiind unicul acces facil către plaja Debarcader din strada Brizei, cel mai facil şi direct acces al hotelurilor din zonă cât şi al tuturor turiştilor veniţi din alte zone ale staţiunii Eforie Nord. Andreea Bănica Mitrea şi soţul Lucian Mitrea, au închis unicul acces direct al locuitorilor şi turiştilor din Eforie Nord la Plaja Debarcader din strada Brizei cu Tudor Vladimirescu”, transmite contestatarul proiectului în derulare, Asociaţia Pro-Eforie. În continuarea unei scrisori de protest, asociaţia face referire şi la actualul primar, Robert Şerban, despre care susţine că a sprijinit proiectul care ar aduce prejudicii altor hotelieri din zonă.

În scrisoare se mai face referire la o legătură între investitori şi primar, numai că, dacă ne uităm la debutul “afacerii”, şi anume autentificarea tranzacţiei pentru teren, vedem că ea a avut loc la cabinetul Ioanei Băsescu, fapt care ne reaminteşte de faptul că despre Andreea Bănică se spunea, în urmă cu ani buni, că este “o protejată” a fostului parlamentar Dorel Onaca (un apropiat al lui Traian Băsescu). Încheiem această paranteză cu precizarea că vom reveni asupra subiectului construcţiei de la Eforie, după ce vom avea şi declaraţiile din partea investitorilor, respectiv a administraţiei locale.

De precizat că stâlpii din spate, la care face referire Asociaţia Pro-Eforie în scrisoare, fac parte dintr-o altă clădire pe care o construieşte un alt proprietar. Potrivit informaţiilor noastre, acesta ar fi obţinut acordul vecinilor, cu condiţia să realizeze un tunel care să ducă spre plajă.

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.