Hotelul Inter din Venus, aparținând lui Ioan Niculae, adjudecat de Gigi Becali

0
33770

Afaceristul Gigi Becali și-a adjudecat hotelul Inter din stațiunea Venus, fost hotel ”Carmen”. Suma pe care a plătit-o Becali se ridică la circa 6,8 milioane de euro.

Înainte de adjudecare, hotelul a aparținut societății Interagro, controlată de afaceristul Ioan Niculae, iar în 2019 a fost scos la licitație.

Becali susține că a achiziționat acest hotel, de 4 și 5 stele, pentru familia sa, dar e dispus să renunțe la el în cazul în care Ioan Niculae îl vrea înapoi. Becali a precizat, însă, că i-l poate vinde dar numai cu profit, potrivit Economica.net.

Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de detenție fiind acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Potrivit acuzațiilor din dosar, firma Interagro, controlată de omul de afaceri, ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce masiv contribuțiile datorate bugetului de stat. Prejudiciul este calculat în acest caz la peste 11 milioane de lei.

În urmă cu două zile, Judecătoria Medgidia a admis cererea de liberare condiționată a lui Niculae, însă decizia nu este definitivă.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.