Hoți de componente feroviare, depistați de polițiștii constănțeni de la transporturi

0
104
Cale ferată. FOTO Cătălin SCHIPOR

Polițiștii de la transporturi ai celor 8 secții regionale și Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au acționat în ultimul weekend al lunii septembrie pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile de componente de la infrastructura feroviară.

Polițiștii, sprijiniți de 10 angajați feroviari și 12 specialiști din cadrul altor instituții cu atribuții în domeniu, au verificat 107 firme ce au ca obiect de activitate colectarea de deșeuri de metale feroase și neferoase.

În urma activităților, au fost identificate unele deficiențe privind infrastructura feroviară, care au făcut obiectul a 13 informări către C.N.C.F. „CFR” S.A., pentru a fi luate măsuri de prevenire a furturilor.

De asemenea, au fost efectuate 113 instruiri adaptate personalului feroviar și au fost efectuate controale privind respectarea prevederilor Legii nr. 333 din 2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, la 82 de firme specializate care asigură paza în sistemul transporturilor feroviare.

Totodată, pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 201 sancțiuni contravenționale.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au identificat 2 persoane, în 2 dosare penale înregistrate inițial cu autori necunoscuți, privind sustragerea mai multor componente de la infrastructura feroviară.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.