Huțucă: Decizia Ministerului Transporturilor de a-l schimba pe managerul performant al Portului Constanța va vulnerabiliza poziția strategică a companiei

0
936
Portul Constanţa. FOTO Alexandra VASILE

Liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a comentat decizia Ministerului Transporturilor de a-l schimba pe managerul performant al Portului Constanța. Huțucă este de părere că, în acest context extrem de complicat, va vulnerabiliza poziția strategică a companiei.

Îmi exprim îngrijorarea față de această decizie incorectă și nepotrivită de a-l înlocui pe Florin Goidea de la conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, un manager performant, care a revitalizat portul prin investiții, prin elaborarea de proiecte și accesarea fondurilor europene. Acesta are experiență în domeniul maritim, cunoaște activitatea portului, dar ca manager și-a câștigat respectul prin echidistanță, echilibru, performanță și prin faptul că și-a câștigat funcția prin concurs. De asemenea, nu avem cum să nu remarcăm că a știut să gestioneze situațiile critice într-un context extrem de dificil.

De când a început războiul din Ucraina, Portul Constanța a redevenit un subiect de maximă importanță, iar vizitele și întâlnirile de lucru cu diferiți operatori de talie mondială, precum și cu delegații diplomatice, au repus portul pe tabla de șah a geopoliticii.

Semnalul pe care îl dă astăzi Ministerul Transporturilor este unul nepotrivit, mai ales că înlocuirea nu este făcută pe baza unor performanțe demonstrate, ci este doar o dorință politică. Dacă luăm tot contextul regional, care este unul fragil, Ministerul Transporturilor vulnerabilizează o companie strategică doar pentru a satisface orgoliul unora. Această companie are nevoie de stabilitate, pentru că derulează fonduri de investiții de miliarde de euro, dar mai ales pentru că are un rol simbolic în relațiile cu partenerii noștri din NATO și Uniunea Europeană. Vom vedea care sunt mizele adevărate ale acestei schimbări în curând“, a precizat Bogdan Huțucă.

A.V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.