Huțucă: Economia României a crescut cu 4,8% în trimestrul patru al anului trecut

0
6

Economia României a crescut cu 4,8% în trimestrul patru al anului trecut, în comparație cu trimestrul al treilea, fiind vorba de cea mai mare creștere a PIB înregistrată de un stat membru al Uniunii Europene în trimestrul patru față de cel precedent, conform datelor publicate de Eurostat, transmikte deputatul PNL Bogdan Huțucă.

“Cifrele confirmă dincolo de orice dubiu că măsurile luate de Guvernul #PNL, condus de Ludovic Orban, au fost eficiente în a susține economia și a salva locurile de muncă.

Economia României performează și prin comparație cu economia zonei euro, care suferă o scădere de 0,7%, în timp ce economia Uniunii Europene în ansamblu cunoaște un declin de 0,5% în trimestrul patru față de trimestrul trei. Cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Irlanda (minus 5,1%), Austria (minus 2,7%), Italia (minus 1,9%) şi Franţa (minus 1,4%). La polul opus, cele mai mari creşteri au fost înregistrate în România (4,8%), Malta (3,8%), Croaţia şi Grecia (ambele 2,7%), conform datelor Eurostat.

România a înregistrat creșteri consecutive ale PIB în ultimele două trimestre din 2020 : +4,8% în trimestrul IV, după +5,6% în trimestrul III.

Aceste creșteri economice succesive certifică „revenirea în V” a economiei românești, precum și justețea măsurilor luate, în 2020, de Guvernul PNL de susținere a întreprinzătorilor, locurilor de muncă și de mărire a volumului de investiții în economie”, afirmă deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.