Iată cât vom plăti pentru un loc de parcare, conform noului regulament

0
2031

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului parcărilor din Constanța, ce va fi votat vineri, 23 aprilie a.c. de către consilierii locali, este în continuare secret, nefiind publicat nici acum pe site-ul Primăriei și nici înaintat consilierilor locali. Focus Press a reușit, însă, să afle tarifele stabilite până la acest moment.

Primarul Vergil Chițac a convocat Consiliul Local pentru ședința ordinară a acestei luni, vineri, 23 aprilie a.c., ora 9.30. Pe ordinea de zi sunt incluse 48 de proiecte de hotărâri, printre care și cel privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiu.

Însă, patru proiecte nu sunt încă publice, iar printre ele și Regulamentul parcărilor, așa că deocamdată nici aleșii locali, nici noi nu știm care este forma finală a acestuia.

Potrivit unor surse, tariful pentru parcările rezidențiale, cele din fața blocului, crește de la 208 lei/an, cât este în prezent, la 399 de lei/an. Adică vom plăti aproape dublu.

În Regulament, ar apărea acum și Zona 0, care ar include parcările de la Poarta 1 și Portul Tomis. Aici, tariful va fi de 4 lei/oră.

În centrul Constanței, Zona 1, tariful pentru un loc de parcare va fi de 4 lei/oră. Dar primele 30 de minute vor fi gratuite. Așadar, nu vom mai plăti nici 7 lei/oră, nici 5 lei/oră, așa cum era ultima propunere, a primarului Chițac.

În restul orașului, pentru un loc de parcare va trebui să achităm 1 leu/oră sau putem să ne achiziționăm vignietă (abonament) anuală, de 199 de lei.

Potrivit surselor noastre, regulamentul este finalizat în proporție de 99%, a rămas de stabilit dacă la tarifele prezentate mai sus se adaugă sau nu T.V.A.

Menționăm că, de vreme ce forma finală a regulamentului nu este publică, este posibil oricând ca tarifele să sufere iar modificări. Vom reveni cu amănunte, imediat ce vom primi noi informații.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.