Iată câteva dintre cele mai frumoase locuri din lume, ideale pentru o vacanţă

0
358
Myanmar, sursa foto: britannica.com

Ne dorim ca în 2021 să scăpăm de restricţiile generate de pandemie şi să revenim la normalitatea pe care o ştiam cu toţii. Ne dorim să putem călători şi, dacă anul nu va fi unul teribil din punct de vedere financiar, aşa cum preconizează cei care analizează economia lumii, să bifăm vacanţa exotică mult visată.

Un top al celor mai frumoase locuri din lume, întocmit de www.harpersbazaar.com, pune Parisul (Franţa), Veneţia (Italia), Lisabona (Portugalia) din nou pe harta recomandărilor de călătorie. Alături de acestea –şi Japonia, în perioada când cireşii înfloresc, iar spectacolul naturii este unul grandios. Însă, pe lângă aceste recomandări care sunt deja „clasice”, acelaşi top ne aduce în atenţie şi:

Machu Picchu, Peru  

Getty Images

Acest sit al Patrimoniului Mondial este cu ușurință cel mai faimos loc din Peru, iar motivele sunt bine întemeiate. Arhitectura uimitoare a orașului vechi terasat și priveliștile panoramice ale munților din jur vă vor lăsa fără suflare (la fel ca și altitudinea de aproape 8.000 de metri), notează harpersbazaar.com.

Insula Santa Lucia

Getty Images

Este situata in arhipelagul Antilelor Mici din Marea Caraibelor. St.Lucia atrage turiştii prin frunuseţea sa unică, prin plajele sale cu nisip fin, păduri tropicale şi cele două conuri vulcanice de pe coasta de sud-est: Gros Piton şi Petit Piton. De altfel, cele două conuri vulcanice sunt simbolurile insulei.

Dacă veţi avea curiozitatea să căutaţi mai multe detalii despre insulă, veţi vedea că sunt destule oferte turistice pentru acest colţ de paradis.

Marrakesh, Maroc  

Getty Images

Situat la poalele Munților Atlas, Marrakech s-a schimbat puțin din Evul Mediu. Ați putea petrece zile aici rătăcind pe alee asemănătoare unui labirint, descoperind palatele și grădinile colorate ale orașului.

Bora Bora, Polinezia Franceză

Getty Images

Cu lagune turcoaz, recife de corali și bungalouri peste apă, această mică insulă din Pacificul de Sud este practic raiul de pe Pământ.

Mù Cang Chải, Vietnam

Getty Images

Vietnamul este spectaculos, iar Mù Cang Chải, această zonă rurală, vă vor face să vă simţiţica şi cum aţitrăi într-un basm, graţie munţilor terasați cu orez și râurilor şerpuite.

Parcul Național Fiordland, Noua Zeelandă

Getty Images

În fiecare an, începând cu sfârșitul lunii noiembrie și ajungând la începutul lunii decembrie, lupinul violet înfloreşte pe insula de sud a Noii Zeelande. Unul dintre cele mai frumoase locuri pentru a vedea câmpurile de lupin este în Parcul Național Fiordland.

Bagan, Myanmar (Birmania)

Getty Images

Acest oraș antic din centrul Myanmarului (în Asia de su-est) este alcătuit din mii (da, mii!) de temple budiste și pagode. Una dintre cele mai frumoase priveliști este de sus – vă recomandăm să faceți o plimbare cu balonul cu aer cald la răsăritul soarelui.

Acestea sunt doar câteva din recomandările pentru cei care îşi doresc vacanţe în locuri extraordinare de pe planetă. Vom reveni şi cu alte sugestii, cu  speranţa că 2021 va fi un an bun, prosper şi fără restricţii.

Sursa foto: Getty Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.