Iată ce restricții rămân valabile în Constanța după ieșirea din carantină – 1 ianuarie 2021, ora 20.00

0
3028
Foto-arhiva

Chiar dacă de la 1 ianuarie 2021, ora 20.00, municipiului Constanța nu va mai fi în carantină, la nivelul orașului se mențin anumite restricții, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a convocat joi, 31.12.2020, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a stabili măsurile aplicabile municipiului Constanța după ieșirea din carantină, conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 30.12.2020.

În continuare, operatorii economici vor avea obligația de a organiza activitatea astfel încât să asigure, la intrarea în sediu, triajul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, în condițiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Afacerilor Interne nr. 874/81/2020, privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și a dezinfectării obligatorie a mâinilor, pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Angajatorii de pe raza unității adminitrativ teriotoriale vor dispune organizarea muncii la domiciliu sau în regim de telemuncă, acolo unde specificul activității permite, pe durata stării de alertă, în condițiile art. 5 alin. (2) lit. d) și alin. (3) lit f) și art. 17 din Legea nr. 55 /2020, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale celor stabilite prin Legea nr. 81/2018, privind reglementarea activității de telemuncă.

Dacă activitatea nu se poate desfășura de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, pentru evitarea aglomerării transportului public, angajatorii din sistemul public și privat care au un număr mai mare de 50 de salariați, au obligația organizării programului de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel mult o oră.

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța va verifica ca activitatea în creșe, grădinițe și afterschool-uri să se desfășoare numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordinul comun al ministrului Educației și Cercetării, al ministrului Muncii și Protecției Sociale și al ministrului Sănătății nr. 1076/4518/3936/2020, privind stabilirea măsurilor necesare în vederea deschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

CT BUS își va desfășura activitatea, în continuare, cu respectarea măsurilor și restricțiilor referitoare la igiena și dezinfecția mijloacelor de transport persoane, a regulilor de conduită pentru personalul operatorilor și a pasagerilor, informarea personalului și a pasagerilor în scopul prevenirii contaminării pasagerilor și personalului ce activează în domeniul transportului rutier.

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța si administratorii piețelor private își vor desfășura activitatea în condițiile stabilite pentru perioada stării de alertă instituite pe teritoriul României, cu stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Serviciul Stare Civilă va oficia ceremoniile organizate în interiorul clădirii cu respectarea următoarelor măsuri de protecție:

– purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;

– dezinfectarea obligatorie a mâinilor;

– menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4m/persoană;

– aerisirea încăperilor pentru o perioadă de cel puțin 10 minute, la un interval de timp de cel mult două ore;

– aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.