Iată ce s-a stabilit la Constanța în privința parcării gratuite

1
4220

Consilierii locali a aprobat un proiect de hotărâre, după mai multe critici privind tarifele mari la parcare.


Astfel, de parcare gratuită vor beneficia autovehiculele electrice, hibrid, precum și a cele de epocă (certificate).

Mamaia devine zona 2 cu tarifele aferente, cu următoarele excepții care rămân încadrate ca zona 0: parcarea supraetajata Albatros, Promenada 2 (Castel până la Iaki ), Zona Pasarela Hotel Rex, Zona Summerland.

Tarifele se micșorează substanțial

Se pune accentul pe achiziționarea abonamentelor:

• Pentru zona O se introduce posibilitatea achiziționării abonamentului de o zi la doar 30 de lei

• Se introduce posibilitatea achiziționării unui abonament de 7 zile care poate fi utilizat atât pe zona 0 cât și pe zona 1 la doar 100 de lei.

Tot la zona 0 constănțenii au posibilitatea achiziționării unui abonament lunar de 199 de lei/ lunar sau anual de 2000 de lei, față de 499/ lunar cât este în prezent, care poate fi utilizat atât pe zona 0 cât și pe zona 1.

Pentru zona 1 tariful de o zi este de 15 lei, iar ca noutate se introduce abonamentul pe 7 zile la 75 de lei.

Pentru zona 2, tariful de o zi este de 10lei- include si cea mai mare parte din Statiunea Mamaia, ceea ce inseamna ca atat constantenii cat si turistii pot achita 10 lei pe zi pentru parcare

Pentru toate zonele, primele 30 de minute de parcare sunt gratuite, apoi tarifele pe oră sunt următoarele:- Zona 2: 1 leu / oră- Zona1 : 3 lei/oră- Zona 0 : 4 lei/oră.

Gratuitate pe timpul nopții, între orele 20:00 – 08.00, pe tot timpul anului, precum și în zilele de weekend și sărbători legale, cu următoarea excepție: zona 0: perioada 1 iunie- 31 august.

Prioritate în atribuirea parcărilor de reședință pentru persoanele care dețin certificate de încadrare în grad de handicap

Reglementarea parcării verzi de la Spitalul Județean în favoarea rezidenților, a personalului medical și a studenților prin stabilirea unor valori ale abonamentelor mai mici ( 199 lei/ luna sau 2000 lei / an ) , precum și a unui procent de acordare a acestor abonamente, astfel: 40% pentru riverani, 20% pentru personal instituții medicale.

A.V.

1 COMENTARIU

  1. In continuare nu au rezolvat o problema esentiala. Posibilitatea sa platesc “cat vreau”.

    De exemplu: urmeaza sa parchez in zona 1 pentru 8 ore. Nu am nicaieri un custom input in care sa pot pune direct 8. Am doar butoane presetate cu 1, 2, 3 sau 24h. Aleg 3, in ideea ca ulterior voi mai lua 3, apoi 2. Surpriza, nu mai pot. Data viitoare pot lua 1 sau 24h. Apoi inca 1h, si tot asa.

    Asa se transforma ziua mea productiva la birou intr-o lunga serie de alarme, remindere si stres ca poate am uitat sa prelungesc si vin gardienii orasului sa imi ridice masina.

    Ai zice sa iau din prima 24h dar mi se pare pe dos sa platesc 16h in plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.