Iată lista țărilor din Europa care au impus restricții pentru români

0
1662

Situația precară prin care trece România, în aceste momente, anume, creșterea numărului de cazuri de infectări cu virusul Sars Cov 2, după relaxarea măsurilor restrictive. Astfel, mai multe țări europene au impus restricții de circulație penteu cetățenii români.

Care sunt statele ce au impus restricții pentru români

Restricții pentru români la sosirea în țară au fost luate de Norvegia, Finlanda și Malta, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină. Danemarca pune condiția ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

Totodată, România nu a fost inclusă nici de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de țări considerate cu risc redus. Astfel românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare.

Austria a luat decizia de a impune carantina de 14 zile pentru românii care nu pot face dovada printr-un certificat medical că nu sunt infectați cu noul coronavirus.

Olanda recomandă, începând cu data de 9 iulie, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda să se auto-izoleze la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul olandez.

Nici în Grecia situația nu arată prez roz pentru românii care plănuiau să își petreacă vacanta acolo. Deși numărul turiștilor români care își petrec vacanțele pe teritoriul elen joacă un rol important pentru turismul din insulele grecești, autoritățile de la Atena au anunțat că iau în calcul impunerea unor noi restricții privind intrarea în țară, măsuri care s-ar putea să îi vizeze și pe călătorii din țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.