Ierarhul Tomisului, despre Biserica Izvorul Tămăduirii: “Se va reloca, nu cred că are cineva curaj să o dărâme. Pe plan mondial nu are dreptul nimeni să oprească manifestările religioase ale unor enoriaşi”

0
3038

Biserica Izvorul Tămăduirii din municipiul Constanţa, construită fără autorizație, pentru care există o sentinţă judecătorească definitivă, se va reloca. Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, susține că nu crede că are cineva curajul să o dărâme, precizând că a discutat cu reprezentanţii autorităţilor locale în vederea relocării bisericii.

S-a discutat, s-a discutat și telefonic, se va reloca. Dacă nu se va găsi un loc, biserica aceea nu va dispărea. Cine are curaj să desfiinţeze o biserică cu atâţia enoriaşi? (…) Tot timpul a fost vorba de o relocare, nu de altceva, de ani de zile e vorba de relocare. Până se relochează, este o comunitate acolo care s-a format şi are nevoie de asistenţă religioasă. Pe plan mondial nu are dreptul nimeni să oprească manifestările religioase ale unor enoriaşi“, a afirmat arhiepiscopul Tomisului.

Întrebat dacă nici instanţa de judecată nu are dreptul să ceară dărâmarea bisericii, el a răspuns: “Cine are curaj să execute?”. “Păi cum să ceară (n.r. – instanţa) dărâmarea bisericii? Cine are curaj să execute? (…) Se va reloca, nu cred că are cineva curajul să dărâme biserica. Eu cred că preoţii vor sta în biserică. Să văd, vor dărâma peste ei biserica? Aşa a fost …, dar era în timpul comunismului, când s-a demolat Sfânta Vineri, au fost câţiva oameni care au spus noi stăm aici, dărâmaţi-o peste noi. Erau alte restricţii şi i-au luat de acolo cu forţa, i-au încătuşat”, a declarat IPS Teodosie.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au transmis, pe 15 decembrie, că se vor gândi care este “cea mai bună cale” pe care o vor urma după ce Tribunalul Constanţa a decis, printr-o sentinţă definitivă într-un proces intentat de administraţia locală Arhiepiscopiei în urmă cu peste un an, că Biserica “Izvorul Tămăduirii” trebuie demolată, fiind construită fără autorizaţie. Respectivul lăcaş de cult este cunoscut printre constănţeni drept “biserica de pe trotuar”.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.