Ierarhul Tomisului îndeamnă preoţii să meargă pe câmp şi să oficieze slujbe speciale pentru ploaie

0
383

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, îndeamnă preoţii, în special pe cei din mediul rural, să meargă vineri, de Izvorul Tămăduirii, pe câmp şi să oficieze slujbe speciale pentru ploaie.

“ÎPS Teodosie a rânduit ca mâine, de Izvorul Tămăduirii, în toate parohiile şi mănăstirile să se oficieze Sfânta Liturghie, apoi slujba de sfinţire a apei, după rânduială. După aceasta, toţi preoţii din mediul rural, dar şi cei de la oraşe, care au legături cu lumea satului, sunt îndrumaţi să meargă pe câmp, unde vor oficia slujba specială pentru ploaie”, anunţă Arhiepiscopia Tomisului pe reţeau de socializare Facebook.

El a mai spus că, la o săptămână după Duminica Învierii, de Paştele Blajinilor, pentru a se veni în întâmpinarea credincioşilor, care nu pot merge la cimitir din cauza pandemiei de coronavirus, în toate bisericile din eparhie se va săvârşi Sfânta Liturghie, însoţită de parastasul pentru cei adormiţi.

“Venind în întâmpinarea credincioşilor care, anul acesta, nu pot merge la cimitir pentru a-i pomeni pe cei adormiţi (din cauza pandemiei de coronaviurus), din îndemnul Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, în toate bisericile din Eparhia noastră se va săvârşi sfânta liturghie însoţită de parastasul pentru cei adormiţi. Preoţii sunt îndemnaţi să anunţe credincioşii pentru ca aceştia să trimită pomelnicele celor adormiţi la Biserică, aceasta fiind deschisă pentru închinare individuală, în afara programului sfintelor slujbe”, susţin reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului. 

Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța.

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Miercuri, 22 aprilie 2020

IPS Teodosie în direct cu credincioșii.Mâine, 24 apr.2020, de la ora 19.00, IPS Teodosie va fi prezent la un nou dialog cu credincioșii,în emisiunea "Cuvântul ierarhului" de la Radio Dobrogea.Puteți lăsa aici întrebările sau comentariile dvs.

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Joi, 23 aprilie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.