Ierarhul Tomisului va oficia slujba de înhumare a consilierului Marian Iordache: “A fost o personalitate a municipiului Medgidia și a județului Constanța, un model de umanitate și rafinament”

0
839

Vestea mutării fulgerătoare din această viață a consilierului Marian Iordache a copleșit cu surprindere și mâhnire pe clericii, monahii și credincioșii care l-au cunoscut, din Arhiepiscopia Tomisului şi nu numai.

Având viața împodobită cu ales nume, al Maicii Domnului, a demonstrat că este un vrednic fiu al acesteia, urmându-i cu credința și cu fapta. A fost membru al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Tomisului și apropiat credincios al Bisericii, atât pe linie instituțională, în calitățile oficiale pe care le-a deținut, cât și pe linie personală, fiind un suflet cald și empatic atât față de comunitatea pe care a condus-o și reprezentat-o cu demnitate și onoare, cât și față de aproapele. A fost o personalitate a municipiului Medgidia și a județului Constanța și un model de umanitate și rafinament. Oricine l-a cunoscut vedea pe chipul său un zâmbet plin de harismă, cu care te cucerea. Omenia cu care te întâmpina era un ospăț duhovnicesc, care îți dădea nădejde, pace și optimism. Deși a plecat brusc și dureros dintre noi, tuturor ne-a lăsat în suflet amintirea unui om blând, generos și implicat, dar și un dor nestins de a-l revedea. Îl vom purta permanent în rugăciunile noastre, atât din dragostea ce i-o datorăm, cât și ca recunoștință pentru că ne-a purtat cu drag în inima lui. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească întru Împărăția Sa Cerească, așezându-l în ceata drepților și a iubitorilor de oameni.  Condoleanțe familiei și apropiaților, greu încercați în aceste clipe. Veșnica lui pomenire“, a transmis Înalt Prea Sfinţitul Teodosie,  Arhiepiscopul Tomisului.

Slujba de înhumare va fi oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, mâine, 15 septembrie, la Biserica „Sf.  Petru și Pavel” din Medgidia (catedrala orașului).  De la ora 08:00 Ierarhul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie, iar de la ora 11:00 slujba propriu-zisă de înhumare.

Doamne, sunt prea multi duși pe lumea cealaltă în ultimele nici două săptămâni! Profesorul meu și prietenul familiei mele Ion Bitoleanu, domnul meu director Gheorghe Vernic, doamna muzeograf și arhivist Angela Pop. Azi, a plecat omul deosebit MARIAN IORDACHE, cu care am făcut planurile muzeului din Cernavodă și care a sărit în apărarea muzeului atunci când multi au stat, jenați, cu ochii în pământ. (…) E prea mult și prea nedrept, Doamne! Condoleanțe familiei lui Marian Iordache! Dumnezeu să-i odihnească!”, a reacţionat la aflarea tristei veşti muzeograful Lavinia Dumitraşcu de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. 

“Îngerii sa vegheze drumul tău către Dumnezeu. Ai lăsat un gol imens în sufletele noastre. Mai aveai atât de multe de povestit, de rezolvat, atât de multă bucurie de împărtășit celorlalți, atât de mult bine de făcut. Nu avem cuvinte sa descriem durerea pierderii tale. Cred că Dumnezeu te-a vrut mai repede alături de el.Te iubim pentru totdeauna și te vom plânge până la finalul vieților noastre. Odihnește-te în pace!“, a transmis familia Iordache.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.