IGPR a amânat concursul pentru postul de adjunct al inspectorului-șef Glugă

0
312
Foto Focus Press

La începutul lunii iulie, Inspectoratul General al Poliției Române a reluat concursul pentru ocuparea funcţiei de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu recrutare din sursă internă. Vineri, 5 august a.c., a amânat interviul structurat pe subiecte profesionale.

Dosarele de recrutare au putut fi depuse până la data de 12.07.2022, ora 16.00, exclusiv în format electronic. Până la termenul-limită s-au înscris trei candidați și toate dosarele au fost, apoi, validate.

Cei trei candidați au susținut evaluarea psihologică în data de 25.07.2022, de la ora 8.15, la sediul Centrului de Psihosociologie din Bucureşti. Toți au fost declarați apți.

Astfel, aceștia urmau să susțină proba de concurs marți, 9.08.2022, Însă, IGPR a anunțat vineri, 5 august a.c., că proba „interviul structurat pe subiecte profesionale“ va avea loc în data de 25.08.2022, deoarece membrii comisiei de concurs sunt implicați într-un volum mare de activități.

Concursul va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale, potrivit prevederilor art. 26 din Anexa nr. 3 la Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 140/2016, privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale MAI, care se înregistrează audio și/sau video și se va desfășura la sediul IGPR din Capitală.

Evaluarea probei de concurs se face cu note de la 1 la 10. Nota minimă de promovare este 7.

Candidații vor fi declarați „admis“ în ordinea descrescătoare a notelor obținute la interviul structurat pe subiecte profesionale. În situația în care mai mulți candidați obțin aceeași notă, este declarat „admis“ la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. În situația în care mai mulți candidați au aceeași vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis“ candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.

Reamintim că de luni, 1 august a.c., comisarul-șef Nicolae Simion a fost împuternicit să ocupe unul din cele două posturi de inspector-șef adjunct al IPJ Constanța, pentru trei luni. Acesta a preluat postul ocupat de comisarul-şef Mircea-Relu Vizitiu, pus la dispoziție ca urmare a unei decizii a Inspectoratului General al Poliției Române și care a ieșit la pensie tot de luni, 1 august a.c.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.