Imagini revoltătoare! Constănţeni aflaţi în vacanţă la Sinaia, victimele unui abuz al Poliţiei Locale

1
11873

Ultima zi de vacanţă a unor năvodăreni s-a încheiat extrem de neplăcut: oamenii au fost amendaţi de Poliţia Locală Sinaia, în cadrul unei acţiuni care ridică multe semne de întrebare. Cu siguranţă vom reveni cu lămuriri din partea autorităţilor din Sinaia, pentru că ceea ce s-a petrecut pare mai degrabă un abuz decât respectarea legilor.

Florin F., soţia şi cele două fiice ale familiei (de 21, respectiv 9 ani) sunt, de câteva zile, în vacanţă la Sinaia. În ultima zi a sejurului au decis să viziteze Castelul Peleş, iar pe drumul de întoarcere către unitatea de cazare au cumpărat un pahar de vin fiert de la o tonetă. În zonă şi-a făcut apariţia o maşină a Poliţiei Locale. Când au zărit turiştii, un poliţist local a coborât din maşină şi i-a anunţat că persoana care ţine în mână paharul de vin va fi amendată.

“Fiica mea cea mare avea paharul de vin fierbinte, era pentru ea şi îşi dăduse masca sub bărbie, cât să bea din pahar. A fost anunţată că este amendată pentru că nu poartă mască, ceea ce nu este adevărat! Ne-au stricat concediul! Evident că am protestat, pentru că realitatea era alta, dar ne-a spus să ne vedem de drum, fiindcă au treabă doar cu fiica cea mare. Cum să plecăm?! Eram împreună, am început să filmez, iar poliţistul a completat procesul verbal cu amenda. Nu ştiam dacă să semneze procesul verbal sau nu, iar ei, că erau mai mulţi în maşina de Poliţie, s-au comportat total neprofesionist. Dacă era cineva care încălca acolo legea, acela era poliţistul local. A făcut un abuz, este o minciună ce a scris pe procesul verbal, a avut tot timpul masca sub nas, dovadă că habar nu are că masca trebuie să acopere şi gura, şi nasul”, a declarat Florin F.

Acesta a precizat că vrea să conteste amenda. Şi, are toate şansele să câştige, mai cu seamă că, din ceea ce rezultă din procesul verbal, poliţistul local “a uitat” (sau poate nu avea habar) că trebuie să consemneze că a avut şi un martor. După cum se poate observa din documentul pus la dispoziţie de familia F., rubrica “martor” este necompletată. La fel, înciuda faptului cătatăl fetei a insistatsă fie scris în procesul verbal că tânăra contestă amenda, la menţiuni nu apare acest lucru:

De asemenea, din imagini se poate observa cum poliţistul o ţine pe fată lângă maşină, în stradă, punându-i astfel viaţa în pericol.

De precizat că tânăra amendată este studentă care, culmea!, este implicată în acţiuni de voluntariat în sprijinul cadrelor medicale care luptă cu SARS-CoV-2. “Sunt revoltată pentru că eu chiar sunt una dintre persoanele care respectă regulile impuse în această perioadă”, a precizat tânăra.

Vom reveni.

A.C.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.