Îmbulzeală pentru ridicarea tichetelor. Termenul este de 6 luni din momentul efectuării schemei complete

0
6803
Centru de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Centrele de vaccinare eliberează tichete în valoare de 100 lei pentru cei vaccinați, conform proiectului Ministerului Sănătății. Termenul pentru ridicarea celor 5 tichete, a câte 20 lei fiecare, este de 6 luni din momentul efectuării schemei complete.

Tichetele se eliberează persoanelor care s-au imunizat cu vaccinul Pfizer, doza unu și doza doi, și cu doza unică Johnson&Johnson, amândouă sub titulatura de „schemă completă”, însă vor beneficia doar persoanele imunizate după data de 3 septembrie 2021.

„După achiziționarea tichetelor de masă, direcțiile de sănătate publică vor distribui în termen de 5 zile către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate unde se realizează procesul de vaccinare”, conform paginii oficiale al Ministerului Sănătății.

Deși persoanele imunizate după data de 3 septembrie a.c. pot ridica tichetele din mai multe centre de vaccinare, se formează cozi la doar câteva din municipiul Constanța.

În data de 18 noiembrie a.c., la centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța, s-a creat un disconfort psihic pentru toți. Coada a fost formată încă de la primele ore și nici până la ora închiderii nu au reușit să elibereze tichete pentru toți cei care așteptau afară.

„Ieri au fost circa 400 de beneficiari, față de media zilnică de circa 100. Sunt tichete disponibile pentru cei care au realizat schema completă în lunile septembrie și octombrie”, spune Alin Vintilă Purtătorul de Cuvânt al Primăriei Constanța.

Mădălina TOMA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.