Importul unor autoturisme cu „daună totală”, din SUA, oprit în Portul Constanţa

0
740

Mai multe mașini cu daună totală în urma unor accidente, importate din SUA și care probabil ar fi ajuns în ateliere auto dubioase pentru a fi aranjate și scoase ulterior la vânzare au fost oprite în Portul Constanța. Surse din cadrul anchetatorilor spun că în astfel de situații, istoricul mașinilor este aproape imposibil de a fi verificat.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea și lucrători din cadrul Registrului Auto Român, au descoperit în Portul Constanţa, în mai multe containere, cinci autoturisme înregistrate cu „daună totală”, care urmau a fi introduse în ţară.

Conform legislaţiei in domeniu, acestea nu pot fi înmatriculate pe teritoriul României, iar piesele acestora nu pot fi folosite, sens în care operaţiunea de import nu a fost finalizată.

În perioada 8 – 10 decembrie, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Registrului Auto Român, a verificat mai multe containere sosite în Portul Constanţa. Acestea erau încărcate, conform documentelor, cu cinci autoturisme avariate, importate din state din afara spaţiului Uniunii Europene.

Polițiștii de frontieră au făcut verificări specifice cu privire la autoturismele respective, provenite din Statele Unite ale Americii, constatând faptul ca acestea figurează cu daună totală.

Având în vedere faptul că legislația din România prevede că autoturismele cu daună totală nu pot fi înmatriculate, iar piesele acestora nu pot fi folosite ca piese second-hand, Biroul Vamal de Frontiera Constanța Sud a dispus indisponibilizarea acestora, pana la definitivarea cercetărilor.

Verificările continuă, iar la finalizare vor dispuse masuri în consecinţă cu privire la autovehiculele respective.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.