Prin intermediul platformei de suport comunitar „Împreună, Constanța va răsări”, locuitorii aflați în carantină în localitatea Cuza Vodă din județul Constanța au primit ajutoare constând în pachete de alimente. Astfel Mihai Lupu, inițiatorul acțiunii, a livrat joi în comuna Cuza Vodă peste 2 tone de făină, aproximativ o tonă de carne de pui, 500 de pâini, 500 de litri de ulei și peste 1000 de conserve de pate. Distribuirea alimentelor a fost realizată de Primărie, respectând normele impuse de autorități și sub supravegherea jandarmilor care asigură ordinea publică.
“Situația din Cuza Vodă ne-a demonstrat că un singur gest poate perturba o comunitate care se află în carantină. Este foarte adevărat că în localitate sunt zeci de familii din comunități vulnerabile, care sunt puse în situația de a nu avea ce pune pe masă copiilor. Nimeni nu trebuie să fie pedepsit pentru faptele izolate ale unor cetățeni care fac parte din comunitatea respectivă. Din contră, este nevoie de solidaritate, este nevoie să demonstrăm că putem fi alături de cei mai vulnerabili, că nimeni nu rămâne singur și că indiferent de familia din care faci parte, toți ar trebui să aibă ce să pună pe masă copiilor la finalul zilei. Tocmai de aceea, am ales să ne implicăm în această situație deloc ușoară și să venim în sprijinul acestei comunități. Mulțumim Primăriei din Cuza Vodă pentru deschiderea de a primi donații și pentru suportul în distribuirea alimentelor. Mulțumim și forțelor de ordine care au coordonat și supravegheat această acțiune. Este o bucurie imensă să putem ajuta”, a declarat Mihai Lupu, unul dintre inițiatorii platformei Împreună, Constanța va răsări.
Inițiativa face parte din pilonul dedicat sprijinului persoanelor vulnerabile dezvoltat de platforma de suport social, Împreună, Constanța Va Răsări. Platforma are trei direcții de acțiune – sprijin pentru antreprenori, sprijin și consiliere pentru persoanele vulnerabile și consolidarea sistemului medical loca prin strângere de fonduri și dotarea medicilor de familie cu echipamente de protecție. La o lună de la debutul inițiativei, toți cei 400 de medici de familie din Constanța au primit kit-uri de echipamente de protecție. Cei care doresc să se alăture demersului cu donații o pot face accesând platforma www.impreunaconstanta.ro la secțiunea donează.