Impulsivitatea, furia şi agresivitatea pot fi controlate: activitate psihologică cu deţinuţii din Penitenciarul Tulcea!

0
51
sursa foto: zf.ro

În Penitenciarul Tulcea s-a desfăşurat luni, 8 august, o nouă activitate psihologică pe tema “Impulsivitatea, furia şi agresivitatea pot fi controlate”. La activitate a participat un grup format din 15 persoane private de libertate condamnate pentru infracţiuni cu violenţă, având ca invitată pe Sanda Dumitrescu, psiholog terapeut, cu o vastă experienţă în consilierea psihologică şi terapia tulburărilor de personalitate şi de comportament.

Scopul activităţii este de prevenire şi diminuare a comportamentelor agresive în rândul persoanelor private de libertate. Activitatea propriu-zisă presupune o dezbatere pe tema psihoterapiei comportamentelor agresive, a strategiilor adecvate de autocontrol şi a soluţiilor adaptate fiecărei persoane. În cadrul întâlnirii, psiholog Dumitrescu Sanda va prezenta avantajele psihoterapiei şi a consilierii psihologice, precum şi câteva tehnici de autocontrol pentru aceste probleme, cu consecinţe sociale şi penale pentru multe persoane.

Dezbaterea va fi înregistrată şi difuzată ulterior, prin studioul tv al penitenciarului, la întreg efectivul de deţinuţi. “Activitatea face parte dintr-o Campanie de prevenţie a comportamentelor agresive destinate persoanelor private de libertate desfăşurată pe întreg parcursul anului 2022. Pe această cale mulţumim doamnei psiholog Dumitrescu Sanda pentru implicarea în parteneriatul cu Penitenciarul Tulcea”, au declarat reprezentanții Penitenciarului Tulcea.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.