În această noapte trecem la ora de vară. Ce efect are asupra noastră

0
368
Ora de vară 2021

Duminică, 28 martie 2021, va fi cea mai scurtă zi din an: va avea 23 de ore în loc de 24. În această noapte, ceasul se dă înainte cu o oră și, astfel ora 3:00 va deveni ora 4:00.

Ora de vară se aplică în fiecare an, în ultima duminică din martie, când ora 3.00 devine ora 4.00. Orarul de vară se aplică până în ultima duminică a lunii octombrie (31 octombrie).

România a adoptat această măsură în anul 1979, pentru folosirea optimă a luminii naturale și reducerea iluminatului artificial. Și asta pentru că, în timpul lunilor de vară, soarele răsare la ora 04.30 și apune la 20.00. Unele țări precum Rusia au renunțat la această practică.

După ce se va trece la ora de vară, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore.

Din cauza acestei schimbări ale trecerii la ora de vară poate apărea tulburarea somnului, pot dispărea pofta de mâncare, capacitatea de muncă şi concentrarea. Pentru a diminua cât cât mai mult efectele adverse, specialiştii ne recomandă ca sâmbătă seara să ne culcăm cu o oră mai târziu sau duminică dimineaţă să ne trezim mai devreme.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.