În această vacanță, elevii din Constanța pot participa fizic la activități remediale

0
87

La nivelul județului Constanța s-au constituit 32 de centre Școala după școală în mediul rural (170 de elevi nivel primar și 90 de elevi nivel gimnazial) și 21 în mediul urban (2.143 de elevi nivel primar și 1.157 de elevi nivel gimnazial).

Scopul principal al Program național pilot Școala după școală este organizarea de activități remediale, în vederea acordării de sprijin elevilor, pentru formarea competențelor specifice, sporirea șanselor de succes școlar și de acces la niveluri superioare de educație și diminuarea riscului de părăsire timpurie a școlii.

Având în legislația în vigoare, pe durata vacanțelor se pot desfășura activități remediale cu prezență fizică, atât pentru elevii înscriși în cadrul programului, cât și pentru cei din clasele liceale, în cadrul subproiectelor finanțate prin Proiectul privind învățământul secundar – ROSE.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța recomandă unităților de învățământ preuniversitar din județ care nu au demarat încă Programul național de tip Școală după Școală să concentreze activitățile remediale, în special prin participarea elevilor care sunt în clasa a VIII-a. De asemenea, le solicită instituțiilor școlare liceale înscrise în proiectul ROSE desfășurarea de activități de pregătire suplimentară în vederea îmbunătățirii rezultatelor la examenele naționale.

Este important faptul că precizările legislative din ultima perioadă ne oferă posibilitatea de a asigura elevilor noștri cadrul adecvat în vederea exersării și a fixării cunoștințelor dobândite pe parcursul anului școlar, astfel încât să se construiască o pregătire intensă pentru obținerea unor rezultate bune și foarte bune la examenele naționale“, a transmis prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general constănțean.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.