În Cernavodă continuă reabilitarea termică a blocurilor

0
160
Reabilitare termică a blocurilor din Cernavodă. FOTO Primăria Cernavodă

Administrația Publică Locală Cernavodă continuă proiectele prin care își propune ca orașul Cernavodă să devină un oraş modern cu infrastructură dezvoltată, cu un sistem social calitativ şi echitabil, cu o economie bine calculată şi un mediu curat.

Cernavodă a devenit, în ultimii ani, una dintre localitățile care urmărește să sporească nivelul de confort al cetățenilor în ceea ce privește reabilitarea termică fiind una dintre prioritățile conducerii orașului.

Astfel, obiectivul de investiție „Reabilitarea termică a cinci blocuri de locuințe” este în plină desfașurare.

Lucrările la blocurile 1,3,8 si 10 situate în strada Plantației, precum și la blocul B de pe strada Pinilor se execută conform graficelor, în termenele stabilite prin contract.

„Reabilitarea constă în izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuinţe, închiderea balcoanelor/logiilor cu tâmplărie performantă energetic, termo-hidroizolarea terasei/ planşeului peste ultimul nivel precum si izolarea termică a planşeului peste subsol.

Reabilitarea termică prezintă multiple avantaje, ea conducând la reducerea substanțială a costurilor de întreținere pentru locuitori (cu până la 30 – 40%). Economiile la energia termică nu sunt deloc neglijabile.

Finanțarea executării lucrărilor de reabilitare termică este de 60% din alocații de la bugetul de stat, aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și 40% din fonduri aprobate anual cu această destinație din bugetul local“ a precizat primarul Liviu Cristian Negoiță.

Până în prezent, în orașul Cernavoda, pe langă cele cinci blocuri în curs de reabilitare, au fost finalizate prin același program privind creșterea energetică, alte zece blocuri. De asemenea, Administrația Publică Locală mai are semnate contracte de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru încă 4 blocuri ce se află momentan la stadiul de autorizare.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.