În ciuda avizelor negative ale CSM, Iohannis numește șefii marilor parchete

0
80

Preşedintele Iohannis a semnat joi, 20 februarie a.c., decretele de numire a procurorilor propuşi de ministrul Justiţiei în fruntea marilor parchete, în ciuda avizelor negative date de CSM şi a recomandărilor Comisiei Europene de a se ţine cont de acestea, potrivit adevarul.ro

Preşedintele Klaus Iohannis i-a numit în funcţiile de procurori-şefi pe: Gabriela Scutea la Parchetul General, pe Crin Bologa la Direcţia Naţională Anticorupţie şi pe Giorgiana Hosu la DIICOT. Şeful statului a ignorat astfel avizele negative primite de Gabriela Scutea şi Giorgiana Hosu de la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), asta deşi Comisia Europeană a subliniat în mod repetat în ultimele rapoarte MCV ca aceste avize să fie respectate.

Prezent la Bruxelles, şeful statului a susţinut că a ţinut cont de propunerile ministrului Justiţiei şi că avizul CSM i s-a părut „uşor superficial”. „Am avut, pe de o parte, propunerile ministrului, foarte bine motivate, iar pe de altă parte avizul CSM, uşor superficial. Am considerat propunerile ministrului corecte. S-a încheiat interimatul la marile parchete, care nu a permis procurorilor să-şi facă treaba aşa cum trebuie. Au fost trei candidaţi foarte buni, pe care mi-a făcut plăcere să-i numeasc pe funcţii”, a spus Iohannis. Întrebat de jurnalişti cu privire la recomandarea MCV de a ţine cont de avizul CSM, şeful statului a precizat că a respectat această recomandare. „Mi-am făcut timp. Am citit ce a scris CSM”, a spus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.