Luni, 23 octombrie a.c., au fost verificați șapte operatori economici și trei mijloace de transport, în cadrul acțiunilor de control la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL).
În acțiune au fost angrenați 27 de inspectori ai instituțiilor cu atribuții de control stabilite prin Ordinul Prefectului nr. 400/30.08.2023 (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța; Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat; Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier; Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Constanța; Inspectoratul de Poliție Județean Constanța; Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța; Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța; Biroul Vamal de Frontieră Constanța), emis în baza Ordinului viceprim-ministrului nr. 133/29.08.2023.
În acțiunea de control comisiile au constatat un număr de șapte deficiențe sau nereguli, cea mai importantă fiind lipsa autorizațiilor de funcționare.
Pentru aceste deficiențe, membrii comisiilor, în funcție de atribuțiile legale, au aplicat un număr de cinci sancțiuni contravenționale, respectiv cinci amenzi în valoare de 61.000 de lei.
V.I.
Și ce fac instituțiile obligate sa întrerupă activitatea? Bineînțeles ca așteaptă sa se producă catastrofa,ca altfel nu „au voie”?!?…
Unui muma altui cuima așa este la noi in romanica .