În Constanța se vor mai înființa peste 20 de clase de educație nonformală pentru elevii ucraineni

0
204

Reprezentanții World Vision Romania, ai Asociației Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România (JRS) și ai Primăriei Municipiului Constanța s-au întâlnit miercuri, 28 septembrie a.c., pentru a găsi cele mai bune soluții care să acopere nevoile educaționale ale copiilor ucraineni aflați în Constanța.  

„Copiii din Ucraina, care se află în Constanța, au nevoie de acces la educație pentru a își continua viața și pentru a atenua traumelor războiului la care au fost supuși fără nicio vină. Foarte mulți dintre cei care sunt acum în orașul nostru provin din zonele aflate sub ocupație rusă, zone masiv bombardate. Un motiv în plus pentru a-i ajuta să depășească aceste traume și să uite de ororile la care au fost martori. Le vom acorda tot sprijinul pentru a beneficia de o educație de calitate“, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul PNL al municipiului Constanța.  

Proiectul „O șansă la o viață normală“ își propune să faciliteze accesul a 600 de copii ucraineni din Constanța la servicii de educație nonformală. Concret, în afara celor cinci clase care funcționează acum în municipiul Constanța, urmează să se mai înființeze încă 20- 25 de clase.

În actul educațional se vor implica și cadre didactice care au fugit din calea războiului. Dascălii vor face tot posibilul pentru ca cei mici să depășească bariera limbii și să beneficieze, în continuare, de educație. 

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.