În Italia se va prelungi starea de URGENȚĂ până la 31 decembrie

1
1699

Starea de urgență ce a fost instituită în Italia din cauza pandemiei de coronavirus va fi extinsă: Guvernul condus de Conte este gata să semneze extinderea, starea de urgență urmând să expire din punct de vedere tehnic la 31 iulie.

Noua dată indicată de guvernul de la Palatul Chigi va fi cea a zilei de 31 decembrie, scrie publicația Notizie.it

Prelungire stare de urgență Italia: autoritățile se pregătesc de al doilea val 

Principalul motiv pentru care autoritățile din Italia vor să prelungească starea de urgență este că premierul poate aproba toate documentele necesare pentru protecția sănătății, la fel cum s-a întâmplat în primele luni de luptă împotriva Coronavirusului, scrie stiridiaspora

Decizia guvernului de a prelungi starea de urgență în Italia provine în principal din voința Comitetului Științific și Tehnic de la nivelul Ministerului Sănătății, având în vedere posibilitatea ridicată să apară un doilea val de infectări, undeva în toamnă.

Stare de urgență Italia: nu toate partidele sunt de acord

Măsura prelungirii stării de urgență provoacă discordie între principalele partide politice din Italia. Astfel, o prelungire până la 31 decembrie ar fi acceptată fără ezitare de Mișcarea de 5 Stele și de Partidul Democrat, cele două forțe principale aflate în prezent în Palazzo Chigi, în timp ce fostul premier Matteo Renzi se opune vehement. Totodată, reprezentanții Ligiii lui Matteo Salvini au declarat că nu văd “nevoia acestei prelungiri”.

Starea de urgență datorată Coronavirusului din Italia a fost declarată la 31 ianuarie după avizul Organizației Mondiale a Sănătății. Potrivit legislației în vigoare, starea de urgență poate fi extinsă “pe durata a șase luni, așa cum prevede legislația în vigoare, pentru a permite emiterea ordonanțelor de protecție civilă necesare”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.