În județul Constanța au fost întocmite 17 dosare penale pentru infracțiuni electorale

0
474
Imagine cu rol ilustrativ - foto: Focus Press

Alegerile locale nu au fost lipsite de incidente nici de această dată. Astfel, în cursul zilei de duminică, 27 septembrie, la nivelul I.P.J. Constanța s-au primit aproximativ 40 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, majoritatea fiind confirmate în urma verificărilor.

Au fost aplicate peste 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei. Au fost întocmite 17 dosare de cercetare penală, respectiv: 5 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, 1 pentru fraudă la vot și fals în declarații, 1 pentru amenințare, 4 pentru coruperea alegătorilor, 1 pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri,1 tentativă la infracțiunea de fraudă la vot, 2 pentru furt, 1 pentru amenințare și distrugere și 1 dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vot multiplu.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.