În județul Tulcea se circulă în condiții de iarnă, fără probleme deosebite

0
233
Circulație în condiții de iarnă. FOTO Cătălin SCHIPOR

Prima ninsoare din această iarnă nu a creat mari probleme pe drumurile din județul Tulcea. Cu excepția accidentelor rutiere din data de 30 noiembrie, un singur eveniment important s-a mai produs, fiind vorba de un autocamion care a ieșit parțial de pe drum.

În cursul nopții de 30 noiembrie spre 1 decembrie, un autocamion al Fan Curier a derapat pe DN 22A, la ieșirea din județ spre Hârșova, rămânând parțial blocat pe drum. Alți participanți la trafic au încercat să îl ocolească, iar în cele din urmă, numărul mașinilor blocate a ajuns la cinci.

Situația a fost remediată în cursul dimineții de către drumarii de la Drumuri Naționale.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii rutieri recomandă conducatorilor auto, adoptarea unei conduite preventive și respectarea unor sfaturi:

  • Înainte de a pleca la drum, informati-va despre condițiile meteo si starea drumurilor și echipati-va corespunzator autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă( anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, rezervă de combustibil)!
  • Acordați o atenție deosebită stării tehnice a autovehiculului și nu porniți la drum dacă sesizati probleme la sistemele de direcție și de frânare, la instalația de semnalizare!
  • Adaptați permanent viteza la condițiile de drum!
  • Păstrați în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în siguranta atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile!
  • Totodată, recomandăm pietonilor să se deplaseze numai pe trotuar sau pe acostament, să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.