În Medgidia, Costinești și Deleni, incidența cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 2/1.000 de locuitori: se vor stabili noi restricții

0
1487
FOTO: Flirck

Joi, 16 septembrie a.c., Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a constatat încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru unitățile administrativ-teritoriale Medgidia, Costinești și Deleni.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență Medgidia, Costinești și Deleni vor trebui să adopte noi hotărâri, pentru dispunerea măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 932/2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cele trei localități, este obligatorie purtarea măștii de protecție în spații publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zone de așteptare – peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice etc).

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, prin grija primăriilor, pot propune spre aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța orice alte spații/zone cu potențial de aglomerare pe raza UAT-urilor din județul Constanța, unde se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție.

Noile măsuri de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 în Medgidia, Costinești și Deleni se aplică pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 17.09.2021, ora 00.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.