În orașul Hârșova se vor construi blocuri sociale

0
623
Viorel Ionescu, primar Hârșova

Încă de la început, Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, și-a propus transformarea orașului într-o comunitate modernă, frumoasă și atractivă din punct de vedere economic și turistic.

Astfel, a apărut  proiectul „O viață sănătoasă într-un oraș sănătos”, un proiect așteptat și necesar pentru oamenii din comunitate. Primăria Hârșova a demarat procedurile necesare pentru obținerea autorizației de construire. A fost lansată o licitație publică ce vizează servicii de proiectare constând în Elaborare Proiect Tehnic + detalii de executie + caiet de sarcini + Documentație Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire și asistență tehnică din partea proiectantului pentru realizarea obiectivului: ,,Construire blocuri de locuințe sociale – bloc A și bloc B”. Valoarea totală estimată a contractului este de 161.000 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 19.04.2021.

Fiecare bloc va avea un regim de înălțime S+P+3E, cu un total de 64 de locuințe, de două camere, cu centrală termică și boxe și vor fi amplasate în partea de nord a orașului, pe strada Cășăriei. Locuințele vor fi închiriate unor categorii de persoane defavorizate, cărora nivelul de existență nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau la o chirie, în condițiile pieței.

Proiectul este finanțat din bani europeni, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 13 – ,,Sprijinirea regenerării oraşelor mici si mijlocii”, Prioritatea de investiţii 9b – ,,Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizica, economica si sociala a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane si rurale”.

Obiectivul general al proiectului este îmbunatățirea calității vieții pentru populația urbană din orasul Hârșova prin realizarea de investiții în infrastructura socială existentă precum și prin modernizarea sistemului rutier din partea sud-estică a orașului. În acest scop, UAT oraș Hârsova își propune extinderea fondului de locuințe sociale publice existente. Investiția propusă prin proiect este necesară pentru acoperirea cererilor depuse de locuitorii orașului vizând solicitarea de locuințe.

Proiectul demarat se încadrează în conceptul de CitySmart, promovat de primarul Viorel Ionescu și are în vedere conceptul de dezvoltare urbană, care integrează tehnologii și sisteme pentru a administra în mod eficient și securizat resursele orașului Hârșova, în vederea îmbunătățirii calității vieții hârșovenilor și dezvoltării comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.