VIDEO. În Ovidiu trebuie să se poarte masca peste tot, încă de la ieșirea din casă

0
3806

A crescut rata incidenței infectării cu noul coronavirus în mai multe localități din județul Constanța, așa că Prefectura va aplica măsurile specificate în Hotărârea Guvernului 856. Astfel, de exemplu, cresc restricțiile în orașul Ovidiu.

În cazul în care, într-o localitate, se va depăși pragul de 3/1.000 de locuitori, conform legislației în vigoare, în aceasta va avea loc o creștere a restricțiilor, în sensul în care unitățile de alimentație publică se vor închide, va deveni obligatoriu portul măștii de la ieșirea din casă etc. Acest lucru se va întâmpla de duminică, 01.11.2020, în orașul Ovidiu, potrivit prefectului Silviu Coșa.

„Acolo unde se depășește pragul de 3/1.000 de locuitori, va avea loc o creștere a restricțiilor, în sensul în care unitățile de alimentație publică se vor închide, va deveni obligatoriu portul măștii de la ieșirea din casă etc.

Am făcut astăzi (31.10.2020 – n.r.) și o solicitare către Direcția de Sănătate Publică Constanța, în vederea efectuării unei analize în ceea ce privește scenariile în care ar trebui să încadreze unitățile școlare“, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

În momentul de față, incidența apariției noilor cazuri de COVID-19 este de 2,81/1.000 de locuitori în municipiul Constanța, iar în orașul Ovidiu s-a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori, este de 3,27.

„Astăzi, la Prefectură vom elabora proiectul de hotărâre pentru mâine (1.11.2020), intenționăm să convocăm un Comitet Județean pentru Situații de Urgență, în care să venim cu propunerea de a constata această creștere a ratei de incidență în Ovidiu și a dispune măsurile necesare.

Practic, este doar o constatare a faptului că aceste măsuri trebuie impuse, pentru că ele sunt deja stabilite de cadrul legislativ în vigoare“, a explicat prefectul județului Constanța.

A.C., V.I.

Vezi şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.