În spitale COVID din județul Constanța mai sunt 106 de locuri libere

1
386
Spitalul Municipal Medgidia

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 21.283 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 436 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 500 de persoane internate, dintre care 481 din județul Constanța și 19 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. 

De asemenea, la nivelul județului sunt 3.632 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 5.176 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 211 cadre didactice, 439 de elevi, 111 studenți și 57 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.017 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (249), asistenți medicali (449) și personal auxiliar (319).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 124 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 80 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 130 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 104 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 20 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 42 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.455 de teste RT-PCR.

1 COMENTARIU

  1. Nu, nu sunt atatea locuri libere. Rol2, spitalul modular, a cedat la primele ploi. Lucru bine facut. Capacitatea lui este mult diminuata. In judetean e plin, desi nu e spital covid, oxigenul nu ajunge pt incubatoare si pt aparatele de anestezie. Spitalyl palazu, de plamani, si sectia de plamani Agigea nu au oxigen la majoritatea paturilor. Intrebati despre aceste lucruri. Sunt tinute sub pres. La medgidia, dintre locurile pe care le dati libere, unele sunt la nou nascuti, unele la pediatrie si altele la gineco. Nu pot fi ocupate decat de nounascuti, copii , ginecopate sau gravide. Sunt curios dc va vorbi cineva despre ceea ce v-am scris. Mai ales despre rol2… s-ar face mare deranj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.