În timp ce la București se discută despre obligarea purtării măștii pe plajă, Bulgaria anunță că se bazează pe turiștii români, reducând restricțiile

0
541
Foto-arhivă

Ministrul Turismului din Bulgaria, Mariana Nikolova, şi-a exprimat speranţa că turiştii bulgari şi români vor fi în această vară cei mai întâlniţi oaspeţi ai staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, transmite Novinite, citat de șiripesurse.ro.

În timp ce reprezentanții Guvernului de la București încă nu sunt deciși dacă pe plajele de pe litoralul românesc se va purta masca sau nu, vecinii noștri bulgari seră să atragă tot mai mulți turiști români, pentru a ajuta la redresarea sectorului turistic și al economiei.

Sperăm că în această vară compatrioţii noştri vor prefera din nou staţiunile şi locurile de recreere de pe litoralul bulgar al Mării Negre, în locul vacanţelor externe“, a afirmat Nikolova la deschiderea celui de-al 14 Forum turistic al Mării Negre, care are deviza: “Repornirea turismului – noi speranţe”.

Criza de sănătate provocată de pandemia a afectat semnificativ economia şi în mod special sectorul turismului. Totuşi, datorită campaniei de vaccinare, este momentul să repornim acest sector”, a declarat Nikolova. Oficialul a explicat că pe plan global milioane de locuri de muncă şi afaceri depind de redresarea sectorului turismului. De asemenea, turismul este forţa care conduce prezervarea moştenirii culturale şi natura, pentru viitoarele generaţii.

“În acest scop, unele din campaniile noastre cheie de marketing au ca obiectiv ţările vecine şi pieţele noastre prioritare. Ne confruntăm cu un sezon de vară plin de provocări, dar importanţa regiunii Mării Negre pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului în Bulgaria este imensă”, a afirmat ministrul Turismului.

Oficialul şi-a exprimat speranţa că dezvoltarea unui turism competitiv în Bulgaria este legat de regiunea Mării Negre, care combină vacanţele cu oportunitatea explorării patrimoniului cultural şi istoric al ţării. De asemenea, a apreciat Nikolova, măsurile adoptate la momentul potrivit vor atrage mai mulţi oameni la hoteluri şi restaurantele din Bulgaria.

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemie în 2020. Numărul călătorilor din străinătate, care sunt esenţiali pentru industrie, au scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa enormele pierderi. Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din PIB-ul Bulgariei, mai relatează stiripesurse.ro.

În România, în schimb, unii membrii ai Guvernului se contrazic între ei și anunță că plaja și apa mării sunt spații publice, ceea ce înseamnă că masca ar putea fi obligatorie și în aceste locuri, asta dacă nu va fi misă vreo reglementare care să elimine aceste restricții.

D.A.

Sursa foto- digifm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.