În timp ce Mădălina Cliante și-a aflat pedeapsa, Magdalena Tiță așteaptă luna septembrie

0
306
Magdalena Tiță (stânga) FOTO: Facebook

Dosarul Magdalenei Tiţă, directorul Direcției Județene pentru Cultură Constanța – la data faptelor, acuzată de fapte de corupţie (cu acord de recunoaştere a vinovăţiei), se află pe rolul Tribunalului Constanţa, pronunțarea fiind amânată pentru data de 8.09.2023. În schimb, acordul de recunoaștere a vinovăției în cazul Mădălinei Cliante, inspector superior în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța – la data faptelor, acuzată de luare de mită, a fost admis de magistrați pe 24.03.2023, fiind condamnată la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare.

„Amână pronunţarea în cauză la data de 08.09.2023, în raport de Hotărârea nr.2 a Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanţa din data de 20.06.2023, prin care s-a decis judecarea doar a cauzelor ce implică o urgenţă maximă, considerând că prezenta cauză se încadrează în cele prevăzute în hotărârea anterior menţionată. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, azi, 27.07.2023“,  potrivit minutei judecătorești a Tribunalului Constanța.

Amintim că Magdalena Tiță, directorul Direcției Județene pentru Cultură Constanța – la data faptelor, a recunoscut că a primit mită şi a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției în fața procurorului, care a ajuns în instanță. Atât ea, cât şi Elena Mădălina Cliante, inspector superior în cadrul instituției, sunt acuzate că, în data de 9 noiembrie 2022, au primit de la o persoană, martor în dosar, câte 1.000 de lei, pentru emiterea unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru un teren din comuna Valu lui Traian.

Cele două au recunoscut faptele în fața procurorului DNA Constanța, iar pe rolul Tribunalului Constanța au fost înregistrate două acțiuni privind acordurile de recunoaștere, unul pe 16 decembrie 2022, pentru Elena Mădălina Cliante, respectiv pe 23 decembrie 2022, pentru Magdalena Tiță.

Pe 24.03.2023, magistrații Tribunalului Constanța au admis acordul de recunoaștere în cazul Mădălinei Cliante, care a fost condamnată la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, dar și interzicerea unor drepturi: „respectiv de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a fi ales în autoritățile publice și de a fi funcționar în cadrul Ministerului Culturii, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. (…) Inculpata Cliante Elena Mădălina va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe perioadă de 60 de zile, în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanța sau Direcției de Gospodărire comunală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța. Constată că suma de bani primită cu titlul de mită (2.000 de lei), pusă la dispoziția colaboratorului de organele judiciare, a fost recuperată“, potrivit minutei judecătorești.

Liliana BELCIUG

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.