În timp ce patronii de terase sunt cocoşaţi de norme pe care trebuie să le respecte, la McDonald’s e ZERO distanţare socială! VIDEO

0
2062

De la data de 1 iunie a fost reluată activitatea la terase. Regulile impuse sunt drastice: maxim 4 persoane la aceeaşi masă, solniţele nu se mută de la o masă la alta, meniurile nu se ating, iar clienţii sunt verificaţi – prin măsurarea temperaturii, cât şi observarea semnelor şi simptomelor respiratorii.

Aceste detalii sunt doar regulile spuse pe scurt, pentru că ele sunt mult mai multe. Dacă în privinţa teraselor situaţia este bine definită şi este de aşteptat că cine nu respectă normele să fie sancţionat usturător, ce putem comenta despre localurile care funcţionează în sistem take-away? Mai exact, ce este de spus despre reguli în cazul McDonald’s?

Imaginile surprinse în ultimele zile la McDonald’s, zona Delfinariu (intersecţia bulevardelor Soveja cu Mamaia) arată clar că sunt încălcate regulile de circulaţie (de către cei care stau la coadă la DriveIn), dar şi cele de distanţare socială. Pe data de 1 Iunie, zi liberă, toată lumea a ieşit în oraş. Mulţi, mai ales cei care au copii, au mers la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, iar în imediata vecinătate se află McDonald’s. A fost parcă firească şi o „vizită” la Mc, acolo unde nimeni nu a respectat vreo regulă de distanţare socială! Aglomeraţia nu a fost deranjată în vreun fel de angajaţii localului, pentru că… ce responsabilitate au ei?!

“Ne suflăm unii altora în ceafă. Încerc să păstrez distanţa, dar lumea e grăbită, se împinge, e aglomerat afară”, ne-a spus o mămică. În interior lucrurile sunt diferite. Se intră maxim 2 sau 3 persoane, iar măsurarea temperaturii este obligatorie.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.