Primăria Constanța a lansat în consultare publică intenția de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal, pentru reglementarea zonei cuprinse între străzile Hortensiei, Căpitan Dobrilă Eugeniu și alee acces. Inițiatorul PUZ-ului este Salina Marea Neagră SRL, aceeași societate care, în anul 2009, a deschis prima salină artificială din Constanța. Salina este recomandată pentru diverse afecţiuni ale aparatului respirator, infecţii ORL, alergii de sezon, disfuncţii ale glandei tiroide și insomnii.
Prezentul PUZ are la bază studiul de fundamentare privind dotările de proximitate în raport cu funcțiunile nou-propuse și cele existente în imediata vecinătate, cu prezentarea concluziilor și a măsurilor corective ce s-ar impune, pentru a putea fi amenajată o salină și în Tomis Nord.
„La demisol intenționăm să amenajăm o salină, parterul va fi găzduit de spații comerciale, apoi spații de cazare, de locuit. Vom lua avizele, licența de la București”, au declarat pentru Focus Press, reprezentanții Salina Marea Neagră S.R.L.
Publicul este invitat să transmit observații și propuneri privind intenția de elaborare a PUZ-ului până în 26.12.2023, prin e-mail, la adresa primarie@primaria-constanta.ro, sau prin poștă, la adresa Primăria Municipiului Constanța – B-dul Tomis nr. 51, etaj 2, camera 212, în atenția Biroului Planificare Urbană, sau pot fi depuse la Registratura Primăriei Municipiului Constanța, la Centrul de Informare Cetățeni.
Salina Marea Neagră SRL a fost înființată în anul 2009 și are ca obiect de activitate „activități referitoare la sănătatea umană“, cu sediul în Constanța, pe strada Chiliei. Asociați sunt Aurora Ruşa, cu 70% din capitalul social, și Stelian Ruşa, cu 30%, ambii având și calitatea de administrator. În anul 2022, societatea a raportat o cifră de afaceri de 337.416 lei și un profit net de 217.726 de lei.
Mihaela GIUGLEA
Noi avem Marea Neagra, nu ne trebuie salina.