În ultimii trei ani au fost peste 70 de accidente de motocicletă în județul Constanța, fiind înregistrate șase decese

0
1078
Accident de motocicletă. FOTO Focus Press

Șase persoane au decedat în ultimii trei ani pe șoselele din județul Constanța în urma producerii unor accidente rutiere de motocicletă. Au fost peste 70 de evenimente rutiere în perioada 2018-2020 în care au fost implicate vehicule pe două roți.

Datele statistice arată că în general, accidentele în care sunt implicate vehiculele pe două roți au loc în județ, dar și pe raza municipiului, numărul cazurilor este ridicat.

Astfel, în anul 2018, au fost înregistrate 27 de astfel de accidente rutiere, dintre care 3 grave, soldate cu două decese. Anchetele au scos la iveală că în 13 dintre cazuri, vina a aparținut conducătorului de motocicletă/moped/motociclu. Patru dintre conducători nu dețineau permis de conducere.

2018 este și anul în care nu a fost înregistrat nici un astfel de accident pe raza municipiului Constanța.

În 2019, numărul accidentelor din această categorie a crescut la 31, două dintre acestea fiind grave, cu tot atâtea persoane decedate, în municipiu, numărul evenimentelor fiind de 16. Din cele 31 de cazuri, vina a aparținut în 14 cazuri celor aflați pe vehiculele cu două roți, unul fiind și fără permis.

Anul acesta, polițiștii au înregistrat deja 14 accidente rutiere cu motociclete, dintre care patru grave, în urma cărora două persoane au decedat. Pe raza municipiului Constanța au fost cinci din cele 14.

Ultimul este accidentul mortal din seara de 26 august din apropiere de Dulcești, victima fiind un adolescent în vârstă de 17 ani. Cel care conducea nu deținea un permis de conducere pentru această categorie. De altfel, este cel de-al doilea eveniment rutier din această categorie din acest an în care conducătorul auto nu deține permis de conducere.

Până acum, din cele 14 cazuri, în cinci culpa este pusă în seama conducătorilor de motociclete, în ultimul ancheta fiind în curs.

În ultimii trei ani, din numărul total de accidente rutiere cu motociclete au fost implicați și lucrători ai M.A.I.: unul în 2018, doi în 2019 și deja trei în anul acesta.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.