Încă un proces între Asociația Constanța Altfel și Consiliul Local: a cerut anularea modificărilor aduse procedurii de vânzare a imobilelor aparținând municipalității

0
866

Se așteaptă judecarea recursului într-un dosar în care Asociația Constanța Altfel, prezidată de actualul primar al Constanței, Vergil Chițac, se judecă cu aleșii locali, într-un dosar deschis înainte de alegerile care l-au propulsat pe fostul senator PNL pe fotoliul de primar. Altfel spus, între Chițac și Consiliul Local Constanța există un proces pe contencios administrativ, de pe vremea când nu era primar.

Acesta este unul dintre multele procese pe care asociația lui Chițac se judecă cu administrația publică, chiar cu primăria condusă de el, iar întrebarea care se ridică este: dacă ar fi știut sigur că va ajunge primar, mai dădea primăria și consiliul local în judecată?

În speță, vorbim despre un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția ”Contencios administrativ”, în care asociația Constanța Altfel, alături de Liga pentru Drepturile Constănțenilor și Bogdan Chircorian – șef serviciu administrare Henri Coandă în cadrul RAEDPP și susținător al lui Vergil Chițac, au dat în judecată consiliul local pentru anularea unei hotărâri de consiliu.

Mai exact, este vorba despre cererea de anulare a modificărilor aduse HCLM 261/31.07.2017, cu privire la aprobarea metodologiei de vânzare a bunurilor imobile, proprietate privată a municipiului Constanța, printr-o altă HCLM, nr. 213/30.05.2019.

În 2019 au fost aduse modificări la această metodologie, care prevăd, printre altele, posibilitatea ca un cumpărător să poată achita plata unui imobil și în rate. Pe lângă această modificare mai există și altele, prevăzute atât în conținutul hotărârii, cât și în anexă.

Câștig de cauză pe fond

Numai că aceste modificări pare-se că nu au fost de bun augur pentru toată lumea, motiv pentru care s-a ajuns în instanță, solicitându-se anularea acestora.

Astfel, pe data de 16 decembrie 2020 instanța a admis acțiunea, pe fond:  ”Anulează Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr.261/31.07.2017 privind aprobarea metodologiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanţa astfel cum a fost modificată prin Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr.213/30.05.2019”, se arată în încheierea de ședință.

 Așa cum era de așteptat, Consiliul Local Constanța a formulat recurs, la Curtea de Apel, urmând a se stabili data la care se va judeca această cale de atac.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.